Violenţele din capitala suedeză continuă: două şcoli şi o secţie de poliţie au fost incendiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violenţele continuă în capitala suedeză FOTO AP
Violenţele continuă în capitala suedeză FOTO AP

Cel puţin nouă vehicule au fost distruse de flăcări, în timp ce două şcoli şi o secţie de poliţie au suferit pagube din cauza incendiilor, în cea de-a cincea noapte consecutivă de incidente într-o suburbie săracă a capitalei suedeze, Stockholm, cu o numeroasă populaţie de origine străină.

În cursul acestor incidente au fost arestate opt persoane, însă nu s-au înregistrat răniţi, a precizat vineri dimineaţă poliţia suedeză pentru agenţia TT, citată de France Presse.

În suburbia Rinkeby, din nordul capitalei, şase maşini au fost incendiate, dintre care cinci au ars complet, potrivit unui fotograf al agenţiei France Presse prezent la faţa locului. Alte trei vehicule au fost distruse de flăcări la Norsborg, în timp ce la secţia de poliţie din Älvsjö focul a fost stins rapid.

Potrivit pompierilor, două şcoli - prima la Tensta şi a doua la Kista, în apropiere de Husby, unde au început tulburările - au fost, de asemenea, incendiate, însă flăcările nu au reuşit să se extindă.

Ca şi în ziua anterioară, poliţiştii au fost loviţi cu pietre în oraşul Södertälje.

Tulburările ar fi fost provocate de moartea unui locuitor în vârstă de 69 de ani, împuşcat în locuinţa sa.

„Suntem pe cale să ajungem, încet-încet, la fel ca alte ţări“, a afirmat Aje Carlbom, antropolog la universitatea din Malmö.

„Să trăieşti ca tânăr în aceste cartiere izolate se poate dovedi un lucru dificil din mai multe puncte de vedere. Practic, nu ai niciun fel de legătură cu ceilalţi suedezi şi, în majoritatea timpului, nu cred că înţelegi corect societatea suedeză“, a adăugat el.

Din cauza politicii sale liberale în ce priveşte imigraţia, Suedia a devenit în ultimele decenii una din destinaţiile imigranţilor în Europa, printre care irakieni, afgani, sirieni, somalezi sau refugiaţi din ţările Peninsulei Balcanice.

Grave incidente comparabile cu cele din prezent au avut loc în 2010 la Stockholm şi în 2008 la Malmö.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite