Stockholm: manifestaţiile violente continuă. Poliţiştii sunt loviţi cu pietre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimele patru zile, pompierii din Stokholm au intervenit pentru a stinge aproximativ 90 de incendii pornite de protestatari
În ultimele patru zile, pompierii din Stokholm au intervenit pentru a stinge aproximativ 90 de incendii pornite de protestatari

Protestele violente continuă pentru a patra noapte consecutivă în capitala suedeză. Manifestanţii au declanşat iar incendii şi au aruncat cu pietre în forţele de ordine mobilizate la faţa locului.

Incidentele au declanşat o dezbatere pe tema integrării imigranţilor în Suedia, unde străinii reprezintă 15% din populaţie. Protestele au început luni noapte, după ce poliţiştii au ucis un bărbat înarmat cu o sabie, care îi ameninţa. Incidentul s-a petrecut în suburbia Husby. 

Aproximativ 80% dintre cei 11.000 de locuitori ai cartierului Husby sunt imigranţi. 

Violenţele au avut loc în cartiere sărace ale oraşelor, zone în care rata şomajului este foarte mare.

Duminică, tinerii au incendiat un garaj în care se aflau mai multe vehicule, potrivit presei locale. Cartierul a fost evacuat pentru câteva ore, însă restricţiile au fost ănlăturate şi acum accesul se face în mod normal. 

Au fost incendiate peste 100 de maşini. Sute de tineri au ieşit pe străzi după ce poliţia a împuşcat mortal, săptămâna trecută, în suburbia Husby, un tânăr care ameninţa forţele de ordine cu o sabie.

Pompierii au fost chemaţi pentru stingerea a aproximativ 90 de incendii.

"Pompierii au fost acataţi cu pietre, iar doi suspecţi au fost reţinuţi", a declarat Kjell Lindgren, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Stockholm.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite