Violenţe în Irlanda de Nord: mai mulţi poliţişti au fost răniţi, în timpul unei manifestaţii pe tema drapelului britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi poliţişti au fost răniţi şi mai multe persoane reţinute, vineri, la Belfast în timpul unei manifestaţii împotriva unei decizii a primăriei capitalei nord-irlandeze cu privire la drapelul britanic, a precizat poliţia.

,,Poliţia a fost atacată de o mulţime formată din peste 300 de persoane care au lansat dispozitive incendiare şi cărămizi", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei provinciale, completând că ,,mai mulţi poliţişti au fost răniţi şi mai multe persoane arestate în timpul acestor incidente", transmite AFP, citat de Agerpres.

Poliţiştii spun că, joi seară, violenţe similare s-au soldat cu 10 răniţi în rândul forţelor de ordine.

La 3 decembrie, consiliul municipal din Belfast, capitala provinciei britanice Irlanda de Nord, a votat împotriva arborării permanente a drapelului britanic deasupra primăriei. 

Decizie a antrenat mai multe reprize de violenţe provocate de grupuri de protestanţi loialişti, apărători ai unirii Irlandei de Nord cu Marea Britanie.

Irlanda de Nord a cunoscut treizeci de ani de violenţe intercomunitare ce au lăsat în urmă 3.500 de morţi, violenţe care i-au opus pe protestanţii unionişti, care doreau menţinerea Irlandei de Nord în cadrul Marii Britanii şi pe republicanii catolici, partizani ai unirii cu Republica Irlanda, notează sursele citate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite