Violență domestică. Numărul apelurilor la serviciul de urgență crește foarte mult în timpul meciurilor de fotbal

0
Publicat:

Numărul apelurilor la serviciul de urgență pentru cazurile de violență domestică crește foarte mult în Anglia în timpul meciurilor de fotbal. Evoluția îngrijorătoare a devenit evidentă în timpul turneului Euro 2024.

Minge de fotbal FOTO: EPA EFE
Minge de fotbal FOTO: EPA EFE

În timpul meciurilor din vară au fost mii de apeluri în fiecare zi, vârful fiind atins în zilele în care a jucat Anglia.

Meciurile de fotbal și turneele finale reprezintă în mod normal un motiv de sărbătoare în comunitate și în familie. Nu și pentru angajații serviciului de urgență care se confruntă cu un număr ridicat de apeluri privind violența domestică.

Statistica arată că în timpul turneului de fotbal Euro 2024 (14 iunie-14 iulie) s-au înregistrat peste 3.000 de apeluri de urgență pe zi legate de abuzul domestic, potrivit Independent care a centralizat informații din peste 30 de unități ale Poliției.

Apelurile legate de abuzul domestic au crescut cu 13% peste mediile zilnice în zilele meciurilor din Anglia, ajungând la o medie de 3.256 de solicitări în toată țara.

Cea mai îngrijorătoare statistică se înregistrează în Northamptonshire. Este vorba despre o rată de 5,2 la 1.000 de persoane ceea ce înseamnă 3.875 de apeluri primite în zilele de meci ale Angliei în 16 iunie, 20 iunie, 25 iunie, 30 iunie, 6 iulie, 10 iulie și 14 iulie.

De asemenea, Poliția Metropolitană a primit cel mai mare număr de apeluri în cele patru săptămâni ale turneului final, având un total de 5.114 apeluri înregistrate în toată Londra.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite