Viktor Orban i-a trimis lui Putin o scrisoare de felicitare pentru realegerea în funcție

0
Publicat:

Premierul ungar Viktor Orban i-a trimis o scrisoare preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru recenta sa realegere, a anunţat joi biroul de presă al premierului.

Viktor Orban, premierul Ungariei
Viktor Orban, premierul Ungariei

Viktor Orban şi-a declarat satisfacţia pentru faptul că, „în pofida actualei situaţii geopolitice dificile, cooperarea dintre Ungaria şi Rusia se bazează pe respect reciproc, permiţând discutarea de chestiuni importante”, scrie Agerpres.

El a adăugat că Ungaria se află de partea păcii şi că „suntem convinşi că menţinerea dialogului este o condiţie esenţială pentru instalarea păcii cât mai rapid posibil”.

Viktor Orban l-a asigurat totodată pe preşedintele rus că Ungaria este gata să intensifice cooperarea cu Rusia în domenii care nu sunt restricţionate de legislaţia internaţională, a mai făcut cunoscut şeful biroului de presă al premierului, Bertalan Havasi.

Secretar de stat pentru Comunicare și Relații Internaționale al Ungarie, Zoltan Kovacs, a scris pe X: „Premierul Orbán a afirmat angajamentul Ungariei față de pace și disponibilitatea de a intensifica cooperarea în sectoarele care nu sunt restricționate de dreptul internațional, subliniind importanța dialogului în promovarea relațiilor pașnice”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite