VIDEO Un parlamentar ucrainean a fost aruncat într-un tomberon de un grup de protestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un parlamentar ucrainean, membru al partidului fostului preşedinte Viktor Ianukovici, a fost aruncat marţi într-un tomberon de către un grup format din câteva zeci de protestatari nemulţumiţi de activitatea acestuia, informează Reuters.

Deputatul Vitali Zuravski, fost membru al Partidului Regiunilor, a fost acuzat de protestatari ca nu susţine un pachet legislativ al cărui obiectiv ar fi să pună punct conflictului sângeros din estul ţării.

Incidentul a avut loc înaintea unei sesiuni parlamentare în care membrii legislativului de la Kiev au ratificat Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeana si Ucraina. Acest pas a fost considerat drept „istoric” de preşedintele Parlamentului european, Martin Schulz.

„Trăim într-o ţară în care se varsă sânge din cauza ta”, au fost acuzele aduse deputatului de protestatarii care l-au înconjurat pe Zuravski şi l-au aruncat în tomberon. Parlamentarul a afirmat după ce a reuşit să iasă din tomberon că toată vina pentru incident este a competitorii săi în alegerile parlamentare, fiind instigaţi de declaraţiile acestora. Scrutinul menţionat urmează să aibă loc în octombrie.

În cadrul aceleiaşi sesiuni, parlamentarii ucraineni au votat în favoarea unei legi prin care oferă regiunilor estice, aflate unele sub controlul separatiştilor, un statut special.

De asemenea, marţi seară, poliţia antirevoltă ucraineană a utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa aproximativ 20 de persoane care manifestau în faţa Parlamentului de la Kiev pentru a cere votarea unei legi privind epurarea politică. Cel puţin un militant al grupului de extremă dreapta, Sectorul de Dreapta, a fost rănit în cursul ciocnirilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite