ViDEO Turul acoperişurilor oraşului Stockholm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedere din turnul Primăriei Stockholm FOTO Adevărul
Vedere din turnul Primăriei Stockholm FOTO Adevărul

Turul acoperişurilor oraşului Stockholm se desfăşoară la înălţimea de 43 de metri deasupra nivelului solului, pe clădirea vechiului parlament, în centrul capitalei Suediei.

Nu e pentru cei slabi de inimă.

Timp de o oră şi jumătate participanţii merg pe acoperişul clădirii(vechiul parlament), în jurul coşurilor de fum, pe scări şi mici pasaje pentru a vedea oraşul de la înălţime.

Sunt patru opriri în timpul turului în timpul cărora ghizii le povestesc turiştilor istoria Stockholmului, din secolul al XIII-lea până în prezent.

Toată lumea e legată cu cabluri de siguranţă, iar hamul şi casca de siguranţă sunt obligatorii.

Clădirea vechiului parlament se află în Riddarholmen (Insuliţa Cavalerilor), centrul Stockholmului, clădirea actualului parlament şi Catedrala din Stockholm fiind în apropiere. La est este Marea Baltică, iar la vest lacul Maelaren.

Turul Acoperişurilor se desfăşoara o dată pe săptămână pe timpul iernii şi zilnic vara. În fiecare an 10.000 de oameni iau parte la acest tur.

Turul Acoperişurilor costă 595 de coroane suedeze, echivalentul a 64 de euro. Explicaţiile tehnice şi povestea oraşului sunt disponibile în suedeză, engleză şi germană.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite