VIDEO Tratament inuman aplicat unor imigranţi găzduiţi în tabăra de la Roszke

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O imigrantă în tabăra Roszke FOTO AP/SIPA
O imigrantă în tabăra Roszke FOTO AP/SIPA

O nouă înregistrare video care prezintă tratamentul aplicat imigranţilor în Ungaria a stârnit polemici după cea în care o jurnalistă apare punând piedică unui refugiat care fugea cu un copil în braţe. Noua înregistrare video, filmată de către o voluntară din Australia în timpul unei vizite, miercuri, la tabăra Roszke, la graniţa dintre Ungaria şi Serbia, arată condiţiile „inumane“ de distribuire a hranei, relatează 20minutes.fr.

În înregistrarea video, filmată cu camera ascunsă, aproximativ 150 de imigranţi, între care femei şi copii, se înghesuie pentru a prinde sandviciuri aruncate pur şi simplu de către poliţişti unguri protejaţi de căşti şi măşti medicale.

În timp ce mai mulţi bărbaţi sar pentru a prinde sandviciurile aruncate, alţii, deranjaţi de comportamentul poliţiştilor unguri, huiduie şi încearcă să le atragă atenţia în acest sens.

„Este ca şi cum ai hrăni animale închise într-un grajd, un fel de Guantanamo în Europa“, a declarat Alexander Spritzendorfer, soţul voluntarei care a realizat înregistrarea video.

Marţi, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi a criticat condiţiile foarte dure din tabăra de la Roszke, în timp ce Ungaria încearcă să facă faţă valului de imigranţi care se îndreaptă spre ţări din nordul şi vestul Europei.

Guvernul de la Budapesta a ridicat un gard de sârmă pe o porţiune de 175 de kilometri de la graniţa cu Serbia, dar bariera gândită de autorităţile maghiare este depăşită uşor de către imigranţi. Un nou gard - înalt de patru metri - este în construcţie şi ar trebui să fie finalizat până la sfârşitul lui octombrie sau începutul lui noiembrie.


Hongrie: Le traitement infligé aux migrants... de 20Minutes

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite