VIDEO Premieră în istoria Marii Britanii: O femeie a condus garda de la Palatul Buckingham

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceremonia de schimbare a garzii la Palatul Buckingham a fost condusă pentru prima dată in istorie de o femeie FOTO Facebook
Ceremonia de schimbare a garzii la Palatul Buckingham a fost condusă pentru prima dată in istorie de o femeie FOTO Facebook

Canadianca Megan Couto a condus luni celebra ceremonie de schimbare a gărzii la Palatul Buckingham din Londra, devenind astfel prima femeie din istorie aflată la comanda gărzii responsabile de apărarea reşedinţei oficiale a reginei Regatului Unit.

Căpitanul de armată Megan Couto a devenit, la doar 24 de ani, prima femeie din istorie aflată la conducerea gărzii de la Palatul Buckingham.

Încorporată de câţiva ani în Batalionul 2 al Regimentului de infanterie uşoară Prinţesa Patricia, Couto a venit la Londra cu ocazia marcării a 150 de ani de la crearea Dominionului Canada în cadrul Imperiului Britanic.

Cu toate că a fost puţin nervoasă înainte de ceremonia de schimbare a gărzii, Megan Couto a dat asigurări că ştie ce are de făcut.

„Resimt puţin stres, dar e un stres sănătos. Suntem bine antrenaţi… Trebuie doar să mă concentrez pe a rosti comenzile potrivite“, a declarat ea, citată de publicaţia „The Independent“.

Megan Couto

FOTO Captură de ecran Twitter #thomasdaigle

Ceremonia tradiţională de schimbare a gărzii la Palatului Buckingham atrage cu regularitate mii de turişti.

Regina Elisabeta a II-a este suverană a Regatului Unit, Canadei şi a altor 14 ţări din lume, între care Australia, Jamaica şi Noua Zeelandă.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite