VIDEO Papa Benedict al XVI-lea, la ultima întâlnire cu credincioşii: „Rugaţi-vă pentru mine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima audienţă generală susţinută de Papa Benedict al XVI-lea FOTO Reuters
Ultima audienţă generală susţinută de Papa Benedict al XVI-lea FOTO Reuters

Peste două sute de mii de pelerini, veniţi din toată lumea, au invadat joi dis-de-dimineaţă Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, ca să participe la ultima audienţă generală a Papei Benedict al XVI-lea, cea de-a 348-a din pontificatul care a durat aproape opt ani.

Papa Benedict (85 de ani) a făcut un ultim tur al pieţei în papamobilul decapotabil, în timp ce era aclamat de credincioşii şi turiştii cu pancarte pe care scria „Mulţumesc“ în zeci de limbi.

În faţa mulţimii din piaţă, Papa a recunoscut că a traversat „momente dificile“ pe durata pontificatului, însă i-a asigurat pe creştini că „Dumnezeu nu va lăsa Biserica să se scufunde“. De asemenea, Suveranul Pontif a spus că Dumnezeu i-a dat o sarcină grea în urmă cu opt ani, însă susţine că a simţit mereu prezenţa Lui divină. Sfântul Părinte „va continua să însoţească calea Bisericii în rugăciune şi meditaţie“ şi nu va reveni la viaţa lui privată.

La sfârşitul audienţei nu a mai avut loc tradiţionalul moment în care unii pelerini sărutau inelul papal, deoarece toată lumea şi-ar fi dorit să-şi ia rămas bun de la Papă, a explicat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi.

În timpul ultimei audienţe, care a durat o oră şi jumătate, Suveranul Pontif a fost păzit de 600 de poliţişti italieni şi de sute de voluntari, iar pe acoperişurile clădirilor din Vatican au fost plasaţi numeroşi lunetişti.

Papa Benedict al XVI-lea va demisiona astăzi, fiind primul suveran pontif care renunţă la Scaunul Papal în ultimii aproape 600 de ani.

Ultima audienţă a Papei Benedict al XVI-lea, un eveniment istoric în Cetatea Vaticanului

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite