VIDEO Mesajul de Crăciun al Reginei Marii Britanii: „Venirea pe lume a unui copil aduce şansa de a contempla viitorul cu o bucurie nouă şi cu speranţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a transmis, conform tradiţiei, mesajul său de Crăciun pentru britanici, amintind în cadrul discursului sau despre importanţa valorilor tradiţionale, dar şi despre speranţa şi bucuria pe care a adus-o naşterea prinţului George, informează BBC.

Aşezată lângă un birou, alături de fotografiile cu membri familiei regale, Regina Elisebeta a vorbit despre momentul venirii pe lume a micului George.

„Aici, în casa mea, familia mea a devenit mai mare cu ocazia acestui Crăciun. După cum ştiţi mulţi dintre dumneavoastră, venirea pe lume a unui copil aduce şansa de a contempla viitorul cu o bucurie nouă şi cu speranţă. Vieţile părinţilor nu vor mai fi niciodată ca înainte”, a spus Regina Elisabeta a II-a.

Mesajul acesteia, difuzat atât la radio cât şi la televiziune, a fost înregistrat la începutul acestei luni, la Palatul Buckingham, şi produs în acest an de postul BBC.

Regina Marii Britanii a făcut referire în discursul său de Crăciun şi la împlinirea a 60 de ani de la încoronarea sa, precum şi despre rolul Commonwealth-ului şi a jocurilor care vor avea loc anul viitor la Glasgow.

„Această aniversare mi-a reamintit de schimbările importante care s-au produs de la încoronare, multe dintre ele pozitive, şi de lucrurile care au fost constante, precum importanţa familiei, a prieteniei si a înţelegerii”, a mai spus Regina.

Mesajul Reginei Elisabeta a punctat şi momentul botezului prinţului George, din octombrie, adăugând că noul membru al familiei a devenit un slujitor al credinţei creştine. „A fost un moment de bucurie”, a mai spus Regina Marii Britanii.

Tot aceasta a subliniat şi necesitatea de reflecţie a oamenilor spunând că „avem nevoie cu toţii să obţinem un echilibru corect între acţiune şi reflecţie. Cu atât de multe lucruri care ne pot distrage, e uşor să uităm să mai facem o pauză sau un bilanţ al celor realizate”, a mai declarat Regina.

Suverana a dorit să transmită şi un mesaj de mulţumire forţelor armate ale Marii Britanii care luptă pentru siguranţa cetăţenilor. „Le suntem mereu recunoscători celor care se expun riscurilor pentru ca noi să fim în siguranţa”, a mai spus Regina.

Mesajul de Crăciun al Reginei Marii Britanii este una dintre puţinele ocazii în care aceasta are posibilitatea să îşi exprime opiniile fără a fi influenţată în vreun fel de către politicienii britanici.

Reginei Elisabeta a II-a s-a născut în 1926, fiind primul copil al Prinţului Albert, Duce de York (George al VI-lea) şi al Ducesei de York. Ea este al doilea monarh în viaţă după anii de domnie, aceasta fiind în regină din anul 1952.


Citeşte şi:

Primul Crăciun din viaţa Prinţului George: cel mai tânăr membru al casei regale britanice va fi în centrul atenţiei

Prinţul George, cel mai tânăr membru al casei regale din Marea Britanie, urmează să-şi petreacă primul Crăciun din viaţa lui cu părinţii săi şi cu restul familiei regale, la una dintre reşedinţele Reginei Elisabeta. 

Micul prinţ George va fi botezat astăzi în Capela regală de la Palatul St. James din Londra

Prinţul George, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, va fi botezat miercuri, la trei luni de la naşterea sa, în cadrul unei ceremonii rezervate doar apropiaţilor, întrerupându-se astfel tradiţia marilor ceremonii fastuoase de la curtea regală, relatează AFP

Regina Elisabeta l-a graţiat pe Alan Turing după 61 de ani. Geniul fusese condamnat pentru homosexualitate

Matematicianul Alan Turing a fost graţiat de către regina Elisabeta a II-a la 60 de ani de la moartea sa. Turing fusese condamnat în 1952 pentru homosexualitate, atunci o infracţiune în Marea Britanie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite