VIDEO FOTO Teroare în Belgia: Încă un cadavru şi 123 de răniţi. Studentul român rănit a fost trimis acasă ca să se trateze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac cu bombă în oraşul belgian Liege
Atac cu bombă în oraşul belgian Liege

Cel puţin patru persoane au murit şi cel puţin 123 sunt rănite în urma atacului armat care s-a petrecut marţi în Piaţa Saint- Lambert din oraşul Liège, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor belgiene. În această dimineaţă poliţia locală a mai descoperit cadavrul unei femei în locuinţa autorului atacului.

Autorităţile medicale au confirmat aseară, pentru Le Soir.be, moartea unui bebeluş de un an şi jumătate grav rănit în urma exploziilor de ieri. Doi tineri de 15 şi 17 de ani au murit pe loc după ce atacatorul a aruncat mai multe grenade. Ulterior au existat informaţii legate şi de decesul unei femei de 75 de ani, infirmate în această dimineaţă de procurorul din Liege, Daniel Reynders, a făcut primele precizări oficiale în această dimineaţă. Autorul atactului, Amrani Nordine, de origine magrebiană, în vârstă de 33 de ani, s-a sinucis după atacuri.

GALERIE FOTO: Atacul a îngrozit comunitatea din Liege după ce mai multe cadavre au fost văzute pe străzi

Conform procurorului Daniel Reynders, pe baza raportului medicului legist, autorul atacurilor a fost găsit împuşcat în faţă şi nu a lăsat niciun mesaj.  

Procurorul a confirmat, de asemenea, informaţia potrivit căreia cadavrul unei femei a fost descoperit în-o anexă a casei în care Amrani locuia şi în care cultiva cannabis. Femeia este menajera vecinilor şi a fost găsită împuşcată în cap.  

Cazierul atacatorului: deţinea arme şi cultiva droguri

Autorul atacurilor, Amrani Nordine, fusese condamnat la 58 luni de închisoare în septembrie 2008 pentru conspiraţie criminală. În posesia sa au fost găsite 10 arme, alte 9500 de piese de armament şi diferite cantităţi de canabis.

Potrivit presei belgiene, Amrani este specialist în arme, le poate monta şi repara. Autorităţile judiciare belgiene au mai susţinut că autorul atacurilor este cunoscut pentru ameninţări, dar nu pentru acte de terorism. Marţi dimineaţă, el fusese chemat la poliţia locală pentru audieri şi se presupune că acesta a fost motivul atacului în care a folosit mai multe grenade. Asupra sa a fost găsit un revolver şi mai multe încărcătoare.

Un student român de 23 de ani are trei răni la un picior în urma exploziilor de la Liege

Cei peste 120 de răniţi au fost duşi la mai multe spitale din Liege şi din regiune.Printre aceştia se află şi un student român care nu figura marţi seară pe listele autorităţilor din Belgia.

Prima pagină a ziarului SudPresse cu fotografia autorului atacurilor din Liege (Belgia)

Potrivit informaţiilor oficiale preluate din înregistrările Celulei de criză a autorităţilor belgiene, a fost înregistrat şi un cetăţean român printre victimele atacului armat de la Liege. Este vorba despre Alexandru Palade, în vârstă de 23 de ani, student care s-a prezentat la unul din spitalele din Liege cu mai multe obiecte dure în picior - bucăţi de geam sau de metal. "Am vorbit cu el. Era în stare bună. Nu a fost internat. Medicii i-au dat tratament şi i-au spus să revină dacă se infectează", au declarat, pentru Adevărul Europa, reprezentanţi ai secţiei consulare.  

Regele Albert al II lea şi soţia sa, alături de autorităţile belgiene, începând cu primul ministru au fost la faţa locului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite