VIDEO Bătaie în Parlamentul din Turcia, din cauza unui proiect de amendare a Constituţiei privind ridicarea imunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O încăierare a avut loc din nou, luni, în Parlamentul turc, în timpul lucrărilor unei comisii cu privire la o propunere controversată a partidului aflat la putere de ridicare a imunităţii parlamentarilor vizaţi de urmăriri penale, relatează The Associated Press.

Unii parlamentari s-au împroşcat cu apă în sala de şedinţe, iar alţi parlamentari din cadrul Partidului Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) şi opoziţiei prokurde s-au luat la bătaie cu pumnii, determinându-l pe preşedintele Comisiei să oprească şedinţa.

Comisia discuta un proiect de amendare a Constituţiei care ar putea deschide calea judecării mai multor parlamentari prokurzi pentru acuzaţii legate de terorism.

Propunerea a apărut după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat un partid prokurd că este braţul rebelilor kurzi.

Ea apare în contextul unei intensificări a violenţelor în sud-estul Turciei, o regiune cu populaţie majoritar kurdă, după prăbuşirea unui armistiţiu fragil cu rebelii.

O bătaie cu pumni a izbucnit şi în timpul şedinţei de marţi a Comisiei. Cinci parlamentari au solicitat ulterior ajutor medical.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite