VIDEO Atentate teroriste la Paris. Evacuarea lui Francois Hollande de pe Stade de France

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venit să vadă meciul amical Franţa-Germania, pe Stade de France, la Saint-Denis, în apropiere de Paris, deşi prezenţa sa nu era prevăzută în program, preşedintele francez Francois Hollande a părăsit precipitat tribuna oficială, dar fără a stârni panică.

În timpul meciului, un ofiţer din cadrul echipei de securitate s-a apropiat de Hollande şi i-a şoptit câteva cuvinte la ureche. Claude Bartolone, preşedintele Adunării Naţionale, înţelege imediat gravitatea situaţiei. Iniţial, şeful statului francez îşi păstrează calmul, pentru a evita orice mişcare de panică pe stadion, în apropierea căruia au avut loc exploziile. Apoi, el se îndreaptă către ieşire şi părăseşte arena însoţit de echipa sa de securitate.

În paralel, terorişti au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat şi Charonne, situate în centrul Parisului, iar o luare de ostatici era în curs într-o sală de concerte din Bataclan.

image

Spectatorii nu au fost anunţaţi la pauză pentru a nu induce panică, potrivit preşedintelui Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet.

„Am decis să nu spunem nimic la pauză pentru a nu provoca panică. Măsurile de siguranţă s-au întărit. Le-am spus jucătorilor abia la finalul meciului“, a spus Le Graet.

La finalul meciului dintre Franţa şi Germania, crainicul de la Stade de France a anunţat că ieşirile din zonele apropiate de locurile exploziilor au fost închise şi că spectatorii aflaţi în sectoarele respective trebuie să părăsească arena pe alte ieşiri. După câteva minute, spectatorii au intrat pe gazon, iar ulterior incinta s-a golit treptat.

Potrivit autorităţilor, trei terorişti s-au aruncat în aer în faţa Stade de France.

După ce a fost evacuat, Hollande a declarat stare de urgenţă în Franţa şi a anunţat închiderea graniţelor ţării. 

„Este o oroare“, a declarat la miezul nopţii preşedintele francez, într-o apariţie în faţa naţiunii.

Palatul Elysee a declanşat Planul Alpha, ca reacţie la atentate multiple, iar Guvernul a fost convocat într-o şedinţă de urgenţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite