VIDEO Ambasadorul României la Londra, criticat de internauţi pentru engleza chinuită în care a explicat scandalul cărnii de cal la CNN

0
0
Ion Jinga

Ambasadorul român la Londra, Ion Jinga, a explicat, într-o intervenţie la CNN criticată de internauţi pentru engleza „chinuită“ a diplomatului, contextul scandalului cărnii de cal. Jinga a declarat că Romania nu poate fi învinovăţită în acest caz  şi că abatoarele româneşte respectă regulile.

Ambasadorul Jinga a fost întrebat ce s-a găsit în abatoarele româneşti în urma controalelor. Răspunsul diplomatului a fost:„nu există dovezi că legile au fost încălcate pe teritoriul României de către companiile româneşti. Ştiu că produsele importate de Marea Britanie conţin carne tocată, iar România nu exportă niciun fel de carne tocată“, a precizat ambasadorul, părând că-şi găseşte cu greu cuvintele în engleză.
.
„Dacă vreţi să gasiţi un răspuns bun şi adecvat întrebării dumneavoastră, trebuie să verificaţi lanţul de aprovizionare cu carne tocata. România nu aparţine acestui lanţ de aprovizionare“, a continuat Jinga, destul de tensionat.

Dacă la începutul intervenţiei, ambasadorul nostru la Londra a părut emotiv şi nu-şi găsea cuvintele, pe parcurs, diplomatul şi-a revenit şi a vorbit  mai fluent engleza. Chiar ş aşa, diplomatul este criticat de internauţi  pentru felul în care ambasadorul Româiei în Marea Britanie a dialogat în engleză.

 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite