Van Rompuy: Semnarea Acordului de asociere cu Republica Moldova poate avea loc independent de conflictul transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy
Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy

Uniunea Europeană a dat asigurări vineri că semnarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Republica Moldova poate avea loc independent de evoluţia conflictului din Transnistria, informează corespondentul agerpres la Bruxelles.

„Uniunea Europeană sprijină toate eforturile de soluţionare a conflictului transnistrean în formatul 5+2“, a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, în cadrul conferinţei de presă finale a Summitului Parteneriatului Estic desfăşurat la Vilnius. „Drumul spre semnarea Acordului de asociere cu Republica Moldova va progresa independent de evoluţia din Transnistria. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, a subliniat Van Rompuy.

citeşte şi:

Preşedintele François Hollande: „Franţa susţine perspectiva de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană“

Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Franţei la întrevederea cu premierul Iurie Leancă, ce a avut loc, în această dimineaţă, la Vilnius, înainte de începerea Summitului Parteneriatului Estic.

Traian Băsescu, de la summitul de la Vilnius: „Uniunea Europeană a trecut Prutul”

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă de la Vilnius. Şeful statului a vorbit despre beneficiile pe care le va avea Republica Moldova în urma asocierii cu UE, dar şi despre motivele pentru care Ucraina s-a răzgândit în ultimul moment.

Germania: soluţionarea conflictului din Transnistria, în acordul de coaliţie dintre creştin-democraţi şi social-democraţi

Problema soluţionării conflictului transnistrean face parte din înţelegerile stipulate în Acordul de coaliţie încheiat între Partidul Social Democrat şi Uniunea Creştin-Democrată din Germania.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite