Preşedintele François Hollande: „Franţa susţine perspectiva de aderare a Republicii Moldova la UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Franţei la întrevederea cu premierul Iurie Leancă, ce a avut loc, în această dimineaţă, la Vilnius, înainte de începerea Summitului Parteneriatului Estic.

UPDATE „A fost o primă discuţie. Vom mai continua. Cred că a aflat multe lucruri noi despre Moldova“, aşa a comentat premierul Iurie Leancă întrevedere cu preşedintele Fraţei, ţara care mai are rezerve faţă de ridicarea vizelor pentru moldoveni. „Sperăm ca relaţiile cu Franţa să fie mult mai substanţiale. Îi aşteptăm la Chişinău pe ministrul de Externe şi cel de Interne de la Paris, domnul Lazăr urmează să plece în Franţa. Ne dorim să reanimăm apartenenţa noastră la lumea francofonă, care este un atu foarte mare“, a adăugat şeful Guvernului.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Chişinău, şeful statului francez a felicitat Moldova pentru parafarea Acordului de Asociere. François Hollande s-a pronunţat pentru intensificarea contactelor bilaterale, subliniind că cea mai bună cale pentru apropierea de Uniunea Europeană este fortificarea relaţiilor comerciale şi economice.

Premierul Iurie Leancă a spus că Franţa nu este doar un partener politic important, dar şi unul comercial-economic şi a pledat pentru venirea mai multor investitori francezi pe piaţa moldovenească. Totodată, şeful Guvernului de la Chişinău a subliniat că relaţiile cu statul francez reprezintă un obiectiv strategic al politicii externe a Republicii Moldova, întrucât Franţa este una dintre ţările fondatoare ale UE.

Iurie Leancă l-a invitat pe François Hollande să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova.

De asemenea, premierul Iurie Leancă a discutat la summit cu cancelarul german Angela Merkel. 

David Lidington,ministrul pentru Europa al Regatului Unit al Marii Britanii: „Un Parteneriat Estic prosper şi stabil este în interesul tuturor“

Suedia îşi reconfirmă sprijinul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

Grecia şi Lituania vor susţine ridicarea vizelor pentru moldoveni

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite