Ursula von der Leyen, la Kiev: UE va sprijini Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”

0
Publicat:

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis joi, în cursul unei vizite la Kiev, că UE va sprijini Ucraina „atât timp cât va fi nevoie” în faţa Rusiei.

Ursula von der Leyen și Volodimir Zelenski la Kiev FOTO EPA-EFE
Ursula von der Leyen și Volodimir Zelenski la Kiev FOTO EPA-EFE

Vizita Ursulei von der Leyen la Kiev survine într-un moment în care trupele ucrainene înregistrează succese în contraofensiva lor și în paralel cu o întrevedere între preşedinţii rus şi chinez, Vladimir Putin și Xi Jinping, la Samarkand, în Uzbekistan, pentru un summit regional al Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), prezentată ca o soluţie „alternativă” la alianţele occidentale.

Von der Leyen s-a declarat impresionată de „vitejia” soldaților ucraineni. „Îi veţi avea alături pe prietenii voştri europeni atât timp cât va fi nevoie. Suntem prieteni pentru totdeauna”, a afirmat șefa Executivului european alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ucraina are ca „prioritate” să facă parte din piaţa comună a Uniunii Europene, unde bunurile, serviciile şi capitalurile pot circula libere între ţări, a subliniat Zelenski, citat de AFP și Agerpres.

Este a treia vizită în Ucraina a Ursulei von der Leyen de la începutul războiului, însă prima de când țara vecină a devenit candidată la aderarea la UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite