Ursula von der Leyen, despre scandalul Sofagate: „M-am simţit rănită şi lăsată singură, ca femeie şi ca europeană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursula von der Leyen FOTO EPA-EFE
Ursula von der Leyen FOTO EPA-EFE

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europenă, a declarat că s-a simţit rănită şi singură în timpul incidentului de la Ankara cunoscut drept „Sofagate”. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui discurs despre egalitate de gen ţinut de von der Leyen în Parlamentul European.

„M-am simţit rănită şi lăsată singură, ca femeie şi ca europeană. Pentru că nu este vorba despre protocol, ci merge mai departe, în nucleul a ceea ce suntem. Asta arată cât de departe trebuie să mergem pentru ca femeile să fie tratate egal”, a spus Ursula von der Leyen.

În urmă cu trei săptămâni, preşedintele Turciei, Recep Erdogan, i-a găzduit pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi pe Ursula von der Leyen în cadrul unui summit organizat la Ankara, dar au fost asigurate doar două scaune, iar şefa Comisiei a fost nevoită să se aşeze pe o canapea din apropiere.

„Desigur, ştiu că mă aflu într-o poziţie privilegiată. Sunt preşedinta unei instituţii respectate în întreaga lume şi chiar mai important de atât, fiind un lider, pot vorbi şi mă pot face auzită. Dar ce facem cu milioanele de femei care nu se pot face auzite?”, a continuat von der Leyen.

Charles Michel, pentru care „Sofagate” s-a dovedit un dezastru politic, şi-a cerut din nou scuze pentru incident şi a spus că va folosi discuţia stârnită de către acesta pentru a convinge ţările membre ale Uniunii Europene să facă progrese în probleme care ţin de echitatea de gen.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri