UPDATE Accident feroviar în Italia. Cel puţin cinci morţi şi 100 de răniţi după ce un tren a deraiat în apropiere de Milano VIDEO

0
0
FOTO AFP
FOTO AFP

Un tren a deraiat în apropiere de Milano. Accidentul feroviar  s-a soldat cu cel puţin cinci morţi şi 100 de răniţi, potrivit presei italiene.

UPDATE: Potrivit Digi24, printre răniţi se află şi un român. Acesta ar fi suferit răni uşoare. 

Informaţia a fost confirmată de MAE.

„Potrivit informaţiilor obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, printre răniţi s-a aflat un cetăţean român care a fost transportat la spital cu răni uşoare, ulterior fiind externat“, anuţă MAE.

- Ştirea iniţială

Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunţat că un tren regional, operat de Trenord, a deraiat la gara Pioltello Limito, situată la aproximativ 40 de kilometri de Milano. Cinci persoane au murit, 100 au fost rănite, iar altele au rămas blocate.

Cel puţin două vagoane au ieşit de pe şine, dar au rămas pe roţi, uşor înclinate. Traficul feroviar a fost oprit în ambele direcţii.

Salvatori au intervenit cu prudenţă şi au ajutat pasagerii să iasă din tren.

Carabinierii au confirmat că două persoane au murit, zece au fost rănite grav, iar alte zeci rănite uşor.

Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs joi dimineaţă în Italia, iar până în prezent la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Accident feroviar în Italia FOTO EPA-EFE

Trenul de pe cursa Cremona - Milano a deraiat între Milano şi Veneţia joi dimineaţă, a declarat reprezentantul companiei de cale ferată Trenord.

Mai multe ambulanţe au ajuns la faţa locului, în apropiere de oraşul Pioltello. Autorităţile locale au anunţat întârzieri ale trenurilor pe această rută. cauza accidentului feroviar este încă necunoscută.

Cotidianul La Repubblica scrie că Spitalul Municipal din Monza şi-a suspendat toate operaţiile în aşteptarea sosirii multor răniţi.

 Evacuaţi unul câte unul pe tărgi, răniţii cel mai grav au primit primele îngrijiri pe un câmp, la câteva zeci de metri de locul accidentului.

Jurnaliştii erau ţinuţi într-un câmp, la aproximativ 100 de metri de locul dramei, unde trei elicoptere aşteptau să evacueze răniţi, în timp ce alt elicopter survola zona.

Unul dintre răniţi, cu hainele rupte, acoperit într-o pătură termică şi purtând o mască de oxigen pe faţă, a fost transportat către un elicopter, potrivit unei jurnaliste AFP.

Potrivit primelor imagini publicate de pompierii italieni, cel puţin un pasager era blocat în scaun, blocat de plafonieră şi peretele vagonului deformat de impact.

O mamă a povestit cotidianului La Repubblica faptul că fiica sa a sunat-o în momentul accidentului. ”Mamă, ajutor, trenul este pe cale să deraieze”, a avut ea timp să-i spună mamei sale. De atunci, telefonul ei nu mai răspunde, a declarat mama.

Potrivit unor mărturii culese de presa italiană, trenul a început să se zguduie puternic, ca şi cum ar fi trecut peste pietre. A urmat o frână foarte brutală, iar trenul a deraiat.

Parchetul de la Milano a deschis o anchetă, iar potrivit presei anchetatorii au început să-l interogheze pe conductor.

Accidentul a avut loc în apropiere de Segrate, la periferia de nord-est a Milanului, una dintre ultimele opriri înainte de centrul Milano. Acest tren regional, care a plecat de la Cremona la ora locală 5.32 (6.32, ora României), urma să ajungă la Milano la ora locală 7.24 (8.24, ora României).

Pasagerii erau în principal oameni care se duceau la serviciu în centrul capitalei economice italiene şi studenţi.

Acest tren, alcătuit din şase sau opt vagoane potrivit unor surse, aparţine companiei regionale lombarde Trenord, deţinută în părţi egale de grupul public Trenitalia şi Ferrovie Nord Milano (FNM), o întreprindere feroviară care operează în principal în nordul peninsulei.

image

Trenul de navetişti, care transporta oamenii în cartierul Porta Garibaldi din Milano, a deraiat miercuri, la ora 7:00 (8.00 ora României), între staţiile Treviglio şi Seggiano di Pioltello, informează RAI. 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite