Uniunea Europeană a mobilizat zece echipe de căutare şi salvare în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană a mobilizat rapid zece echipe de căutare şi salvare în Turcia, în urma solicitării acestei ţări de a activa Mecanismul de protecţie civilă al UE,  după ce un cutremur puternic a lovit în cursul nopţii de duminică spre luni regiunea turcă Gaziantep, care a avut impact şi asupra Siriei vecine.

Zece echipe de salvare din țările Uniunii Europene au fost mobilizate în Turcia
Zece echipe de salvare din țările Uniunii Europene au fost mobilizate în Turcia

Echipele de salvare provin din Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, România şi Ungaria, a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat de presă, preluat de Agerpres

De asemenea, sistemul de sateliţi Copernicus al UE a fost activat pentru a furniza hărţi detaliate ale zonelor afectate.

Blocul comunitar este pregătit să îi sprijine pe cei afectaţi din Siria prin intermediul programelor de asistenţă umanitară, a mai scris Comisia.

Seismul a avut magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter - unul dintre cele mai puternice cutremure din regiune din ultimii peste 100 de ani - şi s-a soldat cu peste 1.300 de morţi, dintre care cel puţin 912 morţi şi peste 5.300 de răniţi doar în Turcia. În Siria, un ultim bilanţ indică 473 de morţi şi 1.382 de răniţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite