Două aeronave militare transportă echipa de români care va ajuta persoanele afectate de cutremurul din Turcia

0
Publicat:

Două aeronave de transport de tip C-130 Hercules şi C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută luni o misiune de transport al materialelor şi echipei de salvare RO-USAR, în Turcia, potrivit Agerpres.

Aeronava MApN. Foto MapN
Aeronava MApN. Foto MapN

Este vorba despre o de salvare formată din 58 de persoane - personal specializat de intervenţie din cadrul IGSU, după cum informează Ministerul Apărării Naţionale.

Specialiştii români vor interveni de urgenţă în sprijinul populaţiei afectate de cutremurul produs luni dimineaţă în Turcia.

Aeronavele militare vor decola de la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni cu destinaţia Adana.

Grupul de cetăţeni români, alcătuit din nouă studenţi şi un profesor coordonator aflaţi în Turcia, care a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere, va reveni în România cu una dintre aeronavele Ministerului Apărării Naţionale

 Cum sprijină România Turcia

Sprijinul statului român oferit Turciei constă în trimiterea unei echipe complexe formate din: modul specializat de căutare - salvare RO-USAR din cadrul IGSU, cu doi câini şi tehnică aferentă, echipă de căutare - salvare cu doi câini antrenaţi pentru astfel de situaţii din cadrul Asociaţiei Câinilor Utilitari, medici şi asistenţi ai UPU-SMURD Bucureşti (Floreasca), ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

„Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, două aeronave aflate în dotarea Forțelor Aeriene Române vor efectua astăzi, 06.02.2023 o misiune internațională de sprijin în Turcia, cu plecare din București, care vor avea la bord echipele de salvatori români, cu tehnică specializată aferentă, în scopul sprijinirii autorităților turce, puternic afectate de cutremur” arată DSU, pe pagina sa de Facebook.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite