Unilever respinge acuzaţiile Foodwatch: Margarina noastră e un produs sigur, aprobat de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Unilever îşi apără margarina după ce o organizaţie de protecţie a consumatorilor din Germania a acuzat că produsul poate creşte colesterolul.

„Margarina Becel pro.activ este un produs sigur, cu rezultate foarte bune în scăderea colesterolului sanguin, care a fost dezvoltat şi este în permanenţă îmbunătăţit în urma dialogului continuu cu lumea ştiinţifică", se arată într-un comunicat Unilever, primit de redacţia Adevărul.

Produsul nu există în România

Cu menţiunea că margarina Becel pro.activ, criticată în Germania pentru potenţialele efecte secundare, nu este prezentă în rafturile magazinelor din România, compania producătoare aminteşte că margarina de tipul pro.activ, care conţine grăsimi vegetale, „este unul dintre puţinele alimente pentru care menţiunile de sănătate au fost aprobate de Comisia Europeană, în urma unei analize riguroase".

Reclama e de vină

Reacţia Unilever vine după ce organizaţia germană pentru drepturile consumatorului Foodwatch a depus o plângere împotriva Unilever la Hamburg. Foodwatch susţine că plângerea vizează reclama promovată de companie, conform căreia margarina pro-activ „nu are efecte secundare din perspectivă ştiinţifică".

Riscul efectelor secundare

Organizaţia aminteşte însă că experţii nu sunt convinşi de efectele benefice ale sterolilor de origine vegetală care se găsesc în margarina Becel. Aceşti compuși organici pot duce la creşterea colesterolului, la depunerea grăsimilor pe pereţii vaselor de sânge şi creşte riscul de boli cardiovasculare.

Înştiinţarea oficială, întârzie

„Am fost informaţi că Foodwatch Germania a iniţiat proceduri legale cu privire la produsul Becel pro.activ, însă până în acest moment, nu am primit înştiinţarea oficială", se mai arată în comunicatul companiei producătoare, remis Adevărul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite