Unii piloți ucraineni aproape au terminat cursurile de pregătire pentru operarea avioanelor F-16: Sunt gata de luptă

0
Publicat:

O parte dintre piloții Kievului termină pregătirea pentru a pilota avioane F-16 Fighting Falcon, a anunțat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene. 

F-16
F-16

Agenția de știri ucraineană Ukrinform a relatat joi că maiorul Illia Yevlash, care a fost numit șef al Biroului pentru Relații Publice al Comandamentului Forțelor Aeriene în luna martie, a declarat că unii piloți ucraineni aproape au terminat cursurile de pregătire pentru operarea avioanelor F-16.

Analiștii militari consideră că adăugarea de F-16 la armata Kievului reprezintă o îmbunătățire a Forțelor Aeriene ale acesteia, arată defenseromania.ro.

Pentru o mare parte din războiul declanșat de președintele rus Vladimir Putin în februarie 2022, Ucraina s-a bazat pe avioane MiG și Sukhoi din epoca sovietică.

Rusia avertizează Ucraina și Occidentul că avioanele de luptă F-16 vor fi considerate avioane cu capacitate nucleară, în timp ce SUA nu văd niciun indiciu că Rusia s-ar pregăti să utilizeze arme nucleare, în ciuda retoricii agresive a Moscovei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite