Ungaria s-a opus unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

0
Publicat:

Ungaria s-a opus noului pachet de sancțiuni împotriva Rusiei în timpul întrunirii de miercuri a reprezentanților țărilor din Uniunea Europeană, relatează publicația Financial Times.

Sancțiuni Rusia
Budapesta s-a opus unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. FOTO shutterstock

De asemenea, Budapesta nu a fost de acord cu propunerea de dublare a fondului pentru livrarea de arme către Ucraina. 

Sursele Financial Times susțin că Ungaria „frânează” în mod intenționat toate hotărârile Uniunii Europene care necesită unanimitatea celor 27 de țări membre. 

„Bruxelles-ul a informat Ungaria că sprijinul financiar de 5,8 miliarde de euro pentru redresarea în urma pandemiei și alte fonduri din partea UE nu vor ajunge curând. Ca răspuns, folosește cea mai puternică armă pe care o are: dreptul de veto asupra oricărei decizii UE care necesită unanimitatea celor 27 de state membre", explică politica Budapestei în materialul FT. 

Mai mult decât atât, sursele publicației Financial Times susțin că Ungaria va fi contra inițiativelor legislative ale Uniunii Europene.  

Ar trebui să ne așteptăm la pași radicali, ar trebui să fim pregătiți", a declarat un diplomat european de rang înalt, conform Kommersant

Amintim că, marți, 6 decembrie, Ungaria s-a opus prin veto pachetului în valoare de 18 miliarde de euro sub formă de ajutor macrofinanciar pentru Ucraina pentru anul 2023 propus de Comisia Europeană. 

Premierul Viktor Orban a reacționat, marți, printr-o postare publicată pe Twitter în care a afirmat că știrile despre faptul că Ungaria s-a opus prin veto ajutorului financiar al Uniunii Europene pentru Ucraina suntfake news". 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite