Ungaria a raportat primele sale cazuri de „Flurona”, infectarea simultană cu gripă şi coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum, cazuri de Flurona au fost detectate în Ungaria, Spania şi Israel Foto: Arhivă
Până acum, cazuri de Flurona au fost detectate în Ungaria, Spania şi Israel Foto: Arhivă

Ungaria a raportat, marţi, primele cazuri de infectare simultană cu gripă şi cu coronavirusul SARS-CoV-2, o combinaţie denumită "flurona", creată din alăturarea cuvintelor "flu" (gripă în engleză) şi corona, potrivit presei locale citată marţi de EFE.

Laboratorul privat Neumann Labs a identificat două cazuri de flurona la doi tineri cu vârste de sub 30 de ani, potrivit ziarului digital Nepszava, conform Agerpres.

Pe de altă parte, acelaşi laborator a informat că 78 la sută dintre noile cazuri de coronavirus detectate de centru reprezintă infecţii cu noua variantă Omicron. 

Potrivit informaţiilor publicate marţi de autorităţile sanitare din Ungaria, varianta Omicron reprezintă deja 11 la sută dintre noile contagieri la nivel naţional. 

În Ungaria în ultimele săptămâni a scăzut numărul noilor cazuri şi al deceselor asociate COVID-19, însă experţii avertizează în umătoarele săptămâni ar putea avea loc un al cincilea val de contagieri, din cauza răspândirii variantei Omicron. 

În ultimele 24 de ore în această ţară de 9,7 milioane de locuitori au fost detectate 2.429 noi cazuri de COVID-19 şi 83 de decese. 

Deşi Ungaria a lansat în urmă cu un an un program accelerat de imunizare a populaţiei, utilizând inclusiv vaccinuri neautorizate de Uniunea Europeană, precum cel chinezesc Sinopharm şi cel rusesc Sputnik V, nivelul de vaccinare a stagnat. 

În prezent, doar 62 la sută din populaţie a fost vaccinată cu schema completă, în timp ce 33 la sută a primit şi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Până acum, cazuri de Flurona au mai fost detectate în Spania şi Israel.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite