Unde în apropiere de Ucraina ascund rușii un alt avion A-50?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este de remarcat faptul că în fotografia din 28 februarie nu se afla niciun avion pe aeroport, ceea ce poate indica utilizarea acestuia.

Foto: Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse
Foto: Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse

A devenit cunoscută locația unei alte aeronave rusești de detectare a radarului cu rază lungă de acțiune A-50, pe care rușii o folosesc în războiul împotriva Ucrainei. 

După cum au aflat jurnaliștii proiectului „Scheme” cu ajutorul imaginilor satelitare Planet Labs, avionul se află în orașul Taganrog. Rușii îl țin pe aeroportul Taganrog-Sud, loc situat la 130 km de linia de luptă din regiunea Donețk. 

1709243679 3249 jpeg

De asemenea, o aeronavă de acest tip a fost fotografiată pe teritoriul aeroportului în septembrie 2023 și 15 februarie 2024. În același timp, nu era pe aeroport pe 28 februarie, ceea ce poate indica utilizarea acestei aeronave”. 

image

Distrugerea aeronavelor A-50

În ultimele săptămâni, Rusia a pierdut două avioane DRLV A-50. În ianuarie 2024, un A-50 a fost distrus deasupra Mării Azov. Un IL-22 rusesc a fost și el lovit, dar a reușit să aterizeze. 

Pe 23 februarie, un astfel de avion a fost doborât din nou deasupra Mării Azov. Se știe că a căzut pe teritoriul Rusiei.

La bordul  avionului se aflau 10 ruși. Printre aceștia se numără cinci maiori, trei căpitani, un locotenent major și un locotenent. Întregul echipaj al A-50 a fost eliminat.

Pe 29 februarie, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, Yuriy Ignat, a raportat că avioanele A-50 sunt dispărute de câteva zile de pe cerul rusesc din apropierea Ucrainei. El a subliniat că scăderea numărului de astfel de aeronave aflate în posesia inamicului este un semn pozitiv pentru armata ucraineană. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite