Unde am ajuns? Pariul anului 2013 pentru Bulgaria: Românii vor ajunge săracii Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele CE, portughezul Jose Barroso (stânga), s-a întâlnit la Sofia cu premierul bulgar, Boiko Borisov
Preşedintele CE, portughezul Jose Barroso (stânga), s-a întâlnit la Sofia cu premierul bulgar, Boiko Borisov

Bulgaria nu va mai fi, începând din 2013, cea mai săracă ţară a Uniunii Europene, a promis premierul de la Sofia, Boyko Borisov, la aniversarea a 127 de ani de la unificarea ţării organizată în oraşul Plovdiv.

Borisov a precizat cu această ocazie, potrivit Novinite.com, că Bulgaria este pe drumul cel bun, a ajuns la un nivel foarte bun de copetitivitate şi a apreciat că sunt motive serioase pentru creşterea veniturilor cetăţenilor, considerate cele mai scăzute din UE.

Potrivit relatărilor presei naţionale, premierul de la Sofia a precizat că Bulgaria va depăşi multe ţări şi în primul rind România.

Majoritatea statisticilor oficiale europene pun cele două state din Estul Europei pe ultimele două locuri la capitolul venituri, nivel de trai şi pe primele la sărăcie. Până acum Bulgaria era mereu în urma României.

Date statistice iunie 2012: Românii şi bulgarii, din nou săracii Europei - cel mai mic PIB pe cap de locuitor din UE

Şi la capitolul regiuni, România şi Bulgaria sunt ţările UE cu cele mai sărace zone. În cazul României, cel puţin şase din cele opt regiuni de dezvoltare regională se aflau, potrivit celor mai recente date ale Eurostat, printre cele mai sărace 20 de zone din Uniunea Europeană. Mai sărace decât cele şase regiuni româneşti erau doar cele din Bulgaria cu un PIB sub jumătate din media UE. 

SALARII. Statisticile oficiale ale UE arată şi care este costul orar cu forţa de muncă în statele membre. Cei mai scumpi muncitori sunt belgienii cu costuri de 39,3 euro pe oră. Românii sunt la 4,2 euro/oră dar cei mai ieftini erau bulgarii 3,5 euro/oră.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite