Una dintre cele mai mari ferme de păsări din Europa a fost devastată de soldații ruși: Pierderile estimate de ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apoximativ patru milioane de găini au pierit din cauza distrugerilor provocate de soldații ruși la ferma de păsări din Ciornobaiivka (regiunea Herson), una dintre cele mai mari din Europa, relatează „Zerkalo Nedeli”, care citează compania agricolă Ukrlandfarming.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Conform Ukrlandfarming, pierderile acestor distrugeri sunt estimate la 800 de milioane de grivne (peste 21 de milioane de euro). Luând calcul distrugerea producției de ouă de găină, pierderile se ridică la 1,5 milioane de grivne (peste 39,3 milioane de euro).

De asemenea, soldații ruși au furat 470 de utilaje agricole - secerătoare, tractoare, pulverizatoare, semănătoare -, fabricate în principal de compania americană John Deere, dar și drone, combustibil, produse de protecție a plantelor în valoare de 60 de milioane de dolari, diverse soiuri de semințe și aproximativ 100.000 de tone de semințe de floarea soarelui și porumb.

Conform unui calcul - care nu include distrugerile de la Ciornobaiivka - al Ministerului Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina, invadatorii ruși au distrus peste de 200 de ferme de animale și păsări, iar acțiunile lor au omorât peste 6.000 de vaci, până la 100.000 de porci și peste 3,5 milioane de păsări - circa 15 la sută din sectorul zootehnic al țării vecine. Prejuduciul acestor distrugeri este estimat la 2 miliarde de grivne (peste 52,4 milioane de euro).

Cele mai afectate regiuni ucrainene sunt Cernihiv, Harkov, Sumî, Donețk, Luhansk, Mîkolaiv, Herson, Zaporojie și Kiev.

Ministerului Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina calculează în prezent și prejudiciul suferit de gospodăriile private.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite