Un turn de observare din Rusia, distrus de o unitate specială din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kraken, o unitate specială a Direcției Principale de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, a anunțat că a distrus turnul de observare Grenadier din regiunea rusă Briansk, situată la granița cu Ucraina.

„Folosind o dronă kamikaze, forțele de informații ale unității speciale Kraken au distrus turnul autonom de observare Grenadier din regiunea Briansk”, revendică grupul într-o postare pe Telegram însoțită de o înregistrare video a operațiunii.

Kraken nu a precizat când a avut loc operațiunea.

„Ukrainska Pravda”, care citează anunțul, reamintește că situația din regiunea Briansk este tulbure de patru zile încoace.

FOTO Twitter
FOTO Twitter

La 2 martie, Kremlinul a anunțat o operațiune de eliminare a unui „grup de sabotaj ucrainean”.

Însă atacurile puse pe seama unui așa-numit grup de sabotaj ucrainean au fost revendicate de Corpul voluntarilor ruși, care și-a anunțat obiectivul de a scăpa Rusia de „dictatura sângeroasă a lui Putin” și a îndemnat populația să i se alăture.

Într-un alt filmuleț, Kraken își prezintă arsenalul de arme din dotarea sa și evoluția de până acum. Unitatea a fost înființată în martie 2022, în orașul Harkov, din veterani ai Batalionului Azov, suporteri de fotbal și cetățeni voluntari. Arsenalul său include, între altele, pistoale austriece Glock, pistoale elvețiene B&T, puști de asalt americane M4A1 și lansatoare de grenade RBG6. Kraken a fost implicată mai ales în respingerea armatei ruse din regiunea Harkov. Unul dintre membrii săi, Rolf, a declarat pentru „Ukrainska Pravda”, că a ucis de unul singur 50 de mercenari Wagner în timpul bătăliei pentru Soledar.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite