Lloyd Austin, despre bătălia pentru Bahmut: Are o importanță mai mult simbolică decât operațională

0
Publicat:

Forțele armate rusești nu își vor recăpăta elanul pe câmpul de luptă în cazul în care va cuceri Bahmutul, deoarece acest oraș din estul Ucrainei are o importanţă mai mult simbolică decât operaţională, apreciază șeful Pentagonului, Lloyd Austin.

Imagine din Bahmut FOTO Profimedia
Imagine din Bahmut FOTO Profimedia

„Cred că are o valoare mai mult simbolică decât una strategică şi operaţională”, a declarat Austin în cursul unei vizite în Iordania, refuzând să facă predicţii dacă şi când oraşul Bahmut ar putea fi cucerit de forțele armate rusești.

„Căderea Bahmutului nu înseamnă neapărat că ruşii vor schimba cursul acestei lupte”, a secretarul american al Apărării, citat de Reuters.

Potrivit expertului militar ucrainean Serhii Grabski, rușii arată semne de încetinire în bătălia pentru Bahmut. În opinia sa, asaltul pare să-şi fi atins intensitatea „maximă”, fără ca invadatorii să preia controlul asupra orașului.

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, s-a plâns din nou că nu dispune de muniții și a avertizat că „întregul front se va prăbuşi” dacă armata sa privată se va retrage din Bahmut.

Este pentru prima oară când Prigojin, ai cărui mercenari conduc asaltul asupra Bahmut, se referă la posibilitatea unei retrageri, remarcă Grabski pentru EFE, potrivit Agerpres.

Dacă această posibilitate se confirmă, continuă el, „este posibil ca forţele ucrainene să reziste ofensivei ruse pentru încă câteva zile şi apoi să înceapă un contraatac pentru a respinge inamicul”.

Grabski a mai declarat că nu există semne ale unei retrageri iminente a forţelor ucrainene din Bahmut, cu toate că acestea dispun doar de un singur drum de aprovizionare. Potrivit Kievului, acest drum se află în afara razei tirurilor rusești.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite