Un transgender român va avea copii prin fertilizare in vitro cu ovulele de dinainte de transformare VIDEO

0
Publicat:

Un cuplu din Marea Britanie intenționează să devină părinți biologici și să aibă copii prin metoda fertilizare in vitro, în cadrul unui program de stat din Regatul Unit. Unul dintre parteneri este transgender român, iar la fertilizarea in vitro vor fi folosite uterul și ovulele înghețate înainte de transformarea sa.  

„Un bărbat trans și logodnica lui plănuiesc să se supună unui tratament de FIV (Fertilizare In Vitro - n.red.) prin NHS (sistemul de asistență medicală de stat din Regatul Unit - n.red.) folosindu-și pântecele și ovulele proprii”, a titrat Daily Mail vineri, 23 februarie 2024, făcând astfel publică povestea transgenderului.

Potrivit tabloidului britanic, Taylor Winters, în vârstă de 40 de ani, din Watford, Hertfordshire, s-a născut femeie, dar s-a simțit mereu „ca un băiat”.

S-a mutat în Marea Britanie în urmă cu nouă ani când s-a decis să înceapă procesul de transformare cu ajutorul unui tratament cu testosteron. Ulterior, s-a simțit „întreg”, în urma unei intervenții chirurgicale de top, realizată în 2019. Dar înainte de transformare, a decis să-și congeleze, prin crioconservare, ovulele. Iar în 2023 a făcut și o histerectomie (intervenție chirurgicală de extirpare a uterului). 

Acum face un tratament FIV cu logodnica sa, Chloe, folosind același donator de spermă. Cuplul își dorește copii, iar pentru primul transfer se vor folosi ovocitele congelate ale lui Taylor, iar pentru cel de-al doilea - ale lui Chloe, astfel încât fiecare să poată avea cel puțin un copil biologic, având în vedere că în urma unor astfel de proceduri deseori se nasc gemeni, tripleți etc..

Transgenderul român din Marea Britanie și logodnica sa care doresc copii prin fertilizare in vitro
Transgenderul român din Marea Britanie și logodnica sa care doresc copii Colaj Daily Mail

„Copiii noștri vor fi întotdeauna iubiți și acceptați așa cum sunt”

„Fertilizarea in vitro pentru noi reprezintă o binecuvântare. Avem multă dragoste de oferit, iar familia reprezintă cel mai bun sprijin din jurul nostru. Copiii noștri vor fi întotdeauna iubiți și acceptați așa cum sunt. Poți fi într-o relație sănătoasă și fericit dacă ești transgender, a recunoscut Taylor, britanicul născut și crescut în Transilvania - România, perioadă din care a păstrat o serie de fotografii publicate de către cei de la Daily Mail. Unele sunt din perioada copilăriei, când poza în costum popular românesc, dar și din perioada de dinainte, din timpul și de după transformarea sa.

Și tot cei de la tabloidul din Regatul Unit au dat publicității și un colaj video cu experiența cuplului din timpul transformării lui Taylor, dar și cum au decis să devină părinți (VEZI VIDEO)

„Am știut dintotdeauna că sunt băiat”

Transgenderul le-a povestit jurnaliștilor englezi că și-a dat seama că este mai mult băiat decât fată încă de la vârste fragede. Le-a mărturisit acest lucru și părinților, care l-au susținut în alegerea sa, potrivit acestuia. De aceea, în copilărie își tundea părul scurt și refuza să poarte rochii.

Inițial a crezut că este lesbiană, dar a realizat că este transgen la 20 de ani când a văzut o femeie trans intervievată la televizor. „Am simțit compasiune pentru românca trans, dar și un pic de invidie”, avea să recunoască peste ani.

Ulterior, în 2014, s-a mutat în Germania împreună cu partenera de la acea vreme, iar un an mai târziu, după ce relația s-a rupt, a decis să meargă în Marea Britanie.

Acolo a început să se documenteze despre ce ar putea însemna procesul de transformare. Iar când a cunoscut-o pe Chloe, în 2016, acesta l-a susținut în alegerea sa. Administrarea de testosteron a început abia în 2017, după o serie de evaluări și teste fiziologice. Iar ideea de a-și conserva ovulele a venit firesc, pentru că și-a dorit dintotdeauna să fie părinte: „Mi-am dorit întotdeauna să am copii biologici, dar nu am vrut să fiu însărcinată...”

„Ne folosim ambele ovulele, ca fiecare să avem o legătură biologică” 

Ideea de a fi părinți biologici, prin metoda de fertilizare in vitro a început de anul trecut: „Ne folosim ambele ovulele, pentru a întemeia o familie, astfel încât fiecare dintre noi să avem o legătură biologică”. 

Taylor, care este astăzi director de social-media, speră ca prin împărtășirea poveștii sale să arate oamenilor că „niciodată nu este prea târziu” pentru nimic.

Potrivit NHS, costul tratamentului FIV în Regatul Unit variază de la caz la caz. Un ciclu însă poate costa aproximativ 5.000 de lire sterline sau chiar mai mult, preț care nu include costurile suplimentare pentru medicamente, consultații și analize. De acea, în unele cazuri o astfel de procedură poate ajunge și la 20.000 de lire sterline. Iar pentru tratamentul de fertilitate, în cazul pacienților transgender, nu există încă o finanțare specială, potrivit NHS.

Din estimările British Medical Journal reiese că NHS a cheltuit aproximativ 68 de milioane de lire sterline pentru tratament FIV în 2018.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite