Un soldat ucrainean a doborât 5 tancuri rusești într-o singură zi folosind rachete Javelin americane VIDEO

0
Publicat:

Echipat cu rachete Javelin furnizate de SUA, un soldat ucrainean a doborât cinci tancuri rusești într-o singură zi, spun autoritățile ucrainene.

Imagini ale unor atacuri cu rachete în Marinka, regiunea Donețk, Ucraina
Imagini ale unor atacuri cu rachete în Marinka, regiunea Donețk, Ucraina

Isprava a avut loc în timpul unui asalt blindat rusesc major asupra Brigăzii 79 de Asalt Aerian din Ucraina în afara orașului Marinka, la vest de orașul Donețk, se arată într-o postare pe rețelele de socializare a brigăzii, scrie businessinsider.com.

În postare se precizează că, în timpul luptelor, parașutistul a doborât cele cinci tancuri, precum și trei vehicule de luptă de infanterie cunoscute sub numele de BMP, schimbându-și constant poziția.

Acesta a precizat că artileria de sprijin a distrus alte patru BMP-uri.

De la începutul invaziei Rusiei, în februarie 2022, SUA au furnizat Ucrainei aproximativ 8.500 de rachete Javelin - o puternică armă antitanc portabilă montată pe umăr. Acestea au devenit o parte esențială a apărării Ucrainei.

Postarea video a Ministerului ucrainean al Apărării a fost însoțită de un text care spunea: "Arma americană în mâinile ucrainenilor face minuni".

Marinka, situată la aproximativ 13 mile vest de Donețk, a fost supusă unor atacuri repetate de către forțele rusești și astăzi se află în mare parte în ruine.

Posturile ucrainene care prezintă imagini ale loviturilor nu au precizat clar când au avut loc, dar acestea au venit pe fondul unor rapoarte potrivit cărora forțele rusești încearcă să avanseze în jurul Marinka ca parte a unui obiectiv mai larg de a controla regiunea.

image

Postul de știri rusesc Readovka a raportat luni lupte în jurul Marinka, afirmând că forțele rusești și-au fortificat pozițiile în sudul orașului. Acesta nu a menționat pierderile suferite.

Platforma de informații cu sursă deschisă Oryx a estimat că Rusia pierde aproximativ 150 de tancuri pe lună, în timp ce raportul Economist a afirmat că singura sa fabrică care le produce ar putea fabrica doar 20 în acest timp.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite