Război în Ucraina. Sistemele antitanc Javelin lovesc cu succes ţinte ruseşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video
Foto: Captură video

​Imagini distribuite de ucraineni pe reţelele de socializare arată cum soldaţii din Ucraina lansează cu succes rachetele antitanc Javelin, poreclite „Sfânta Javelina” încă din primele zile ale invaziei.

Într-un videoclip postat duminică pe Twitter de agenţia de presă Truha se vede cum un soldat ucrainean aflat pe un deal ţinteşte un vehicul blindat rusesc şi lansează o rachetă Javelin. 

Cadrul se mută apoi şi surprinde momentul în care racheta loveşte ţinta şi aceasta este cuprinsă de flăcări.

Într-un alt videoclip postat joi pe Twitter de BlueSauron, este surpins un alt militar ucrainean, de pe frontul de sud, în timp ce trage cu o rachetă FGM-148 Javelin din balconul unei case spre o altă locuinţă aflată în depărtare. După lansarea rachetei, el se ridică de jos pentru a vedea cum racheta sa loveşte ţinta.

Arma antitanc de ultimă generaţie fabricată în SUA este considerată una dintre cele mai eficiente arme din arsenalul apărătorilor ucraineni care încă fac faţă agresiunii armatei ruse.

Mii de tancuri, avioane, elicoptere sau rachete ruseşti au fost făcute scrum de ucraineni în cele aproximativ150 de zile de la începerea războiului ordonat de Vladimir Putin. Mai grav, circa 15.000 de soldaţi ruşi au decedat în lupte, în numai câteva luni.

Portalul militar Oryx Spioenkopp a publiat recent o listă care vizează circa 4.700 vehicule sau echipamente militare complexe (ale fostei Armate Roşii), a căror pierdere a fost documentată video sau foto. Dintre acestea circa 3.000 au fost distruse de armata ucraineană, peste 100 au fost avariate, circa 300 abandonate şi mai mult de 1.300 au fost capturate. Potrivit sursei citate Armată Roşie a pierdut în medie 5,8 tancuri pe zi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite