Un român a obținut 35.000 de euro despăgubiri de la Poliția din Amsterdam - care este motivul

0
Publicat:

Un român, în vârstă de 30 de ani, a primit 35.000 de euro daune și despăgubiri de la poliția din Amsterdam pentru că a fost rănit în timpul arestării sale în august 2020.

Poliție Olanda FOTO: Shutterstock
Poliție Olanda FOTO: Shutterstock

Bărbatul a  a fost rugat de polițiști în data de 14 august 2020 să „iasă cu bicicleta din pasajul unei stații”, din Amsterdam, deoarece „nu mergea suficient de repede”, iar la un moment dat, acesta a fost „împins de umăr și lovit cu pumnul în față” de către ofițeri, notează o agenție olandeză care ajută oamenii ce suferă vătămări corporale.

Oamenii legii „l-au prins apoi și l-au aruncat la pământ”, tânărul rupându-și șoldul.

„Bărbatul a strigat apoi de durere, dar polițiștii au refuzat să cheme o ambulanță”, potrivit Știri Diaspora. Un martor care a asistat la întreaga scenă a chemat medicii. 

Potrivit sursei citate, după incident, poliția a negat orice răspundere, dar, după „o anchetă internă a poliției, cu analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere disponibile”, este clar că ofițerii ar fi putut rezolva problema altfel.

Purtătorul de cuvânt al Poliției a confirmat că bărbatul a primit despăgubiri de 35.000 de euro, iar pe plan intern „au fost luate măsuri corespunzătoare”. 

Avocatul Wieteke Drummen, care l-a reprezentat pe bărbat, a desfășurat și o procedură împotriva Poliției, „pentru că Parchetul a refuzat să-l judece pe ofițer”, în timp ce „acesta l-a agresat pe client”. Potrivit avocatului, agentul încă lucrează pentru poliția din Amsterdam.

Românul a trebuit să fie operat după fractura de șold și încă mai avea probleme un an mai târziu, potrivit JBL&G. Cei 35.000 de euro „sunt atât compensații materiale pentru cheltuielile suplimentare medicale efectuate, cât și compensații pentru spaima, durerea și umilința îndurată”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite