Un român a fugit de la muncă, dar a fost adus înapoi cu forţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români au fost arestaţi şi alţi şase-şapte sunt căutaţi după ce au participat la răpirea unui conaţional. Intenţia lor era să-l ţină cu forţa la un loc de muncă unde nu primea mai nimic.

Coşmarul unui român de 21 de ani a luat sfârşit recent, după ce doi români dintr-o organizaţie care-l ţinea cu forţa la muncă au fost arestaţi. Povestea românului a fost relatată de cotidianul „La Repubblica" şi începe în România, unde acum circa o lună victimei i s-a promis un loc de muncă în agricultură.

Când a ajuns în Italia, a fost dus că locuiască în nişte colibe insalubre din preajma localităţii Foggia (170 de kilometri est de Napoli). Mai mult, „prietenul" care l-a adus i-a cerut 300 de euro pentru acest serviciu. Pentru a plăti această datorie trebuia să muncească la diferite ferme unde era dus de un bărbat rămâs încă neidentificat. Acesta îi lua mai mult de jumătate din banii câşigaţi şi în plus banii pe benzina consumată.

Vezi pe adevarul.it mai multe informaţii despre acest caz

Românul a cerut de mai multe ori să meargă să muncească în altă parte pentru a câştiga mai mult şi a-şi plăti datoria mai repede, dar nu a fost ascultat. Astfel, acum o săptămână a fugit, ajutat de alţi doi români pe care i-a cunoscut la cantina săracilor. Cei trei însă au fost suprinşi în preajma gării din Foggia, iar „fugarul" a fost urcat cu forţa într-o autoutilitară. Prietenii lui au scăpat însă şi au mers la carabineri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite