Un primar din Italia în vârstă de 78 de ani a demisionat din cauza criticilor că s-a vaccinat anti-COVID-19 înainte de a-i veni rândul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolo Nicolosi, edilul demisionar al localităţii Corleone FOTO livesicilia.it
Nicolo Nicolosi, edilul demisionar al localităţii Corleone FOTO livesicilia.it

Primarul localităţii siciliene Corleone şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţie, după ce în ianuarie el s-a vaccinat împotriva coronavirusului deşi nu avea dreptul.

„Am petrecut o noapte albă gândindu-mă la această decizie şi am ajuns la concluzia că este corect să demisionez. Cu toate că insist asupra faptului că am făcut un lucru bun vaccinându-mă şi hotărând să fie vaccinaţi şi consilierii locali”, a declarat Nicolo Nicolosi, în vârstă de 78 de ani, pentru agenţia Ansa.

Presa italiană a scris, sâmbătă, că poliţia îi anchetează pe primar şi pe membri ai consiliului local şi a sesizat parchetul local.

Primăria din Corleone a confirmat pe pagina sa de Facebook că primarul a primit cele două doze de vaccin în 8 şi în 31 ianuarie.

Italia a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului la sfârşitul lunii decembrie, prima etapă fiindu-le rezervată cadrelor medicale şi persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani.

Nicolo Nicolosi şi-a justificat decizia de a se vaccina rapid prin faptul că oamenii politici locali ca el au nevoie de imunizare imediată, la fel ca angajaţii din prima linie a luptei cu COVID-19.

Până în prezent, în Italia s-au administrat aproximativ 5,3 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului. 1,6 milioane de persoane au primit ambele doze.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite