Un oraş german a declarat „stare de urgenţă nazistă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest Pegida in Germania
Protest Pegida in Germania

Un oraş din estul Germaniei a declarat „stare de urgenţă nazistă”, spunând că are o problemă mare cu extrema-dreaptă, potrivit BBC News.

Oraşul Dresda, capitala landului federal Saxonia, este văzut de multă vreme ca un bastion al extremei-drepte şi ca loc de naştere a mişcării anti-Islam Pegida.

Consilierii locali ai oraşului - care este pretendent la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2025 - au aprobat o hotărâre care spune că trebuie luate mai multe măsuri împotriva problemei.

„Nazinotstand înseamnă- similar cu urgenţa climatică - faptul că avem o problemă gravă. Societatea democratică deschisă este ameninţată”, a declarat pentru BBC consilierul local Max Aschenbach, cel care a propus moţiunea.

Aschenbach, care face parte din partidul satiric de stânga Die Partei, a spus că el crede că e necesar să se ia măsuri, pentru că politicienii nu fac destule pentru a se „poziţiona clar” împotriva extremei-drepte.

Rezoluţia recunoaşte că „atitudinile şi acţiunile extremiste de dreapta au loc cu o frecvenţă crescândă” şi face apel la oraş pentru a ajuta victimele violenţei provocate de extrema-dreaptă, a proteja minorităţile şi a întări democraţia.

Rezoluţia lui Aschenbach a fost votată  de către Consiliul Local din Dresda miercuri seară şi  a trecut cu 39 de voturi la 29, potrivit presei locale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite