Un oraş german a confiscat câinele unei familii şi l-a vândut pe eBay pentru a recupera din taxele neplătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din oraşul german Ahlen au primit critici după au confiscat câinele unei familii pentru că aceasta nu şi-a plătit taxele şi a vândut, ulterior, patrupedul pe eBay, pentru a recupera din banii datoraţi.

Povestea ciudată a început în noiembrie 2018, când un executor judecătoresc şi doi oficiali ai oraşului au apărut la uşa unei familii din Ahlen pentru a confisca obiecte de valoare pentru datoriile financiare faţă de municipalitate. 

Familia, care a preferat să-şi păstreze anonimitatea, a declarat pentru ziarul local Ahlener Tageblatt că oficialii au încercat în primă fază să confişte scaunul cu rotile al unui membru cu dizabilităţi, dar nu a putut pentru că nu era sub proprietatea familiei. În schimb, autorităţile s-au mulţumit cu câinele de companie al casei, un mops cu pedigree, pe nume Edda.

Unul dintre ofiţerii care colectau taxe a folosit un cont privat pentru a o pune pe Edda spre vânzare pe eBay, la un preţ negociabil de 750 de euro. O femeie pe nume Michaela Jordan a sunat vânzătorul pentru a se interesa de preţul suspect de scăzut al câinelui. Un angajat al administraţiei oraşului Ahlen i-a spus femeii că patrupedul fusese confiscat de la stăpâni din cauza taxelor neplătite, adăugând că vânzarea era legală şi că Edda era sănătoasă. Jordan a decis să cumpere câinele.

Deşi aceste evenimente au avut loc anul trecut, povestea a ieşit recent la iveală în Germania pentru că noua stăpână a mopsului Edda, un ofiţer de poliţie, s-a plâns de faptul că animalul suferea de probleme medicale care nu au fost menţionate la momentul vânzării. Ea a declarat pentru sursa citată că Edda a avut nevoie de patru operaţii din cauza problemelor la ochi. Femeia cere acum 1.800 de euro înapoi de la oficialităţi, pentru a acoperi cheltuielile cu rezolvarea problemelor de sănătate ale Eddei, dar şi banii oferiţi pe câine, 750 de euro.

Autorităţile din Ahlen au afirmat că animalul a fost confiscat în mod legal, dar au pornit o investigaţie internă în ceea ce priveşte incidentul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite