Un opozant rus din Germania, suspectat că ar fi încercat să incendieze o clădire locuită de angajați ai agenţiei RIA Novosti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un opozant politic rus de 55 de ani a fost pus sub acuzare în Germania pentru că ar fi încercat să incendieze o clădire locuită de salariaţi ai agenţiei de presă ruse RIA Novosti, a anunţat luni Parchetul general de la Berlin, însărcinat cu cele mai sensibile cazuri.

Magistrații urmează să se pronunțe
Magistrații urmează să se pronunțe

La sfârşitul lui aprilie, el ar fi plasat în gura de aerisire a unui imobil din Berlin o încărcătură explozivă artizanală, care "din motive inexplicabile" nu a funcţionat, scrie Parchetul într-un comunicat, scrie Agerpres.

Descoperită după mai multe zile, încărcătura explozivă a fost dezamorsată de specialişti din cadrul poliţiei berlineze.

Până la arestarea sa, pe 14 decembrie 2022, acuzatul organizase mai multe acţiuni de protest împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi a regimului său, în special în faţa ambasadei ruse la Berlin, precizează Parchetul.

"La scurt timp de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, el evocase pe reţelele sociale imobilul (pe care l-a atacat) şi afirmase că din acest loc este purtat 'un război împotriva tuturor' ", scrie Parchetul.

Parchetul precizează cu toate acestea în comunicatul său că acuzatul este controversat în cadrul opozanţilor din Germania. El este de asemenea suspectat că a primit în timpul pandemiei de coronavirus ajutoare ce nu i se cuveneau, adaugă Parchetul.

"Acuzatul contestă faptele şi afirmă că este victima unui complot pus la cale de serviciile secrete ruse", continuă Parchetul în comunicatul său. Cu toate acestea, o anchetă aprofundată nu a putut susţine afirmaţiile sale, continuă comunicatul.

Tribunalul din Berlin urmează să decidă dacă împotriva bărbatului va fi declanşat un proces penal.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite