Un oficial numit de ruși în Herson le spune locuitorilor că „totul este în regulă” în regiune dintr-un hotel de lux din Rusia

0
0

Oficialul instalat de ruși la conducerea regiunii ocupate Herson, pe numele său Kirill Stremusov, care numește drept „fake” acțiunile ofensive dezlănțuite de ucraineni și îi îndeamnă pe locuitorii din zonă să fie calmi fiindcă „totul e în regulă”, își transmitea apelurile la calm dintr-un hotel de cinci stele din Rusia, relatează Sky News

Kirill Stremusov ar fi fugit din Herson pe fondul contraofensivei Ucrainei în regiune FOTO Twitter
Kirill Stremusov ar fi fugit din Herson pe fondul contraofensivei Ucrainei în regiune FOTO Twitter

Stremusov a publicat pe Telegram mai multe înregistrări video în care îi asigură pe locuitorii din Herson că „totul e regulă” și că el „va continua să meargă prin Herson” în pofida intensificării luptelor pe frontul din sud, potrivit publicației Sky News. 

Adjunctul conducerii civile și militare instalate de ruși în regiunea Herson l-a comparat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski cu Hitler și afirmă că forțele ucrainene au suferit înfrângeri regiune. 

Cu toate acestea, analiza videoclipurilor și a fundalului a dezvăluit că au fost filmate la hotelul Marriott din Voronej, oraș situat în sud-vestul Rusiei. 

Într-unul dintre clipurile video publicate, pe geamul din spatele oficialului, se observă o clădire mare cu două coloane, iar în alt clip apar în fundal mai multe clădiri roz, ceea ce a confirmat faptul că Stremusov a filmat clipurile din hotelul Marriott. 

Când forțele ucrainene au anunțat declanșarea unor acțiuni ofensive în regiunea ocupată Herson, Kirill Stremusov a numit anunțul drept „fake” și afirma că acțiunile armatei ucrainene vor spori dorința localnicilor de „a pune capăt acestui coșmar” și de a organiza un referendum pentru alipirea la Rusia. 

 „Este un fake. Ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei este un fel de iluzie, un film. Nimeni nu avansează nicăieri, nimeni nu se retrage. E o poveste. Trăim liniștit, ne dezvoltăm”, afirma Stremusov, conform TASS. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri