Un nou incident armat între migranţi în Serbia: un mort şi trei răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O persoană a fost ucisă în urma unor împuşcături între migranţi lângă oraşul Subotica de la graniţa de nord a Serbiei, a anunţat marţi televiziunea publică sârbă RTS, citată de agenţiile DPA şi HINA.

FOTO: Serbia
FOTO: Serbia

Alţi trei migranţi au fost răniţi în acest schimb de focuri care a avut loc în satul Hajdukovo din provincia Voivodina.

Astfel de incidente armate care implică migranţi şi traficanţi nu sunt neobişnuite în nordul Serbiei şi în apropierea frontierei acesteia cu Ungaria. Şi vinerea trecută un migrant a murit în urma unui incident similar survenit în parcarea unui centru comercial din Subotica.

Îndemnaţi de traficanţi, refugiaţii încearcă insistent să treacă gardul pe care Ungaria l-a ridicat în anul 2015 la frontiera cu Serbia pentru a opri migranţii.

Poliţia sârbă a anunţat marţi că a efectuat o operaţiune de căutare în pădurile din jurul oraşului Subotica, unde a reţinut 371 de migranţi pe care i-a transportat către taberele de refugiaţi. În această operaţiune poliţia a confiscat trei puşti automate, un pistol semi-automat şi un pistol.

Ministerul de Interne sârb a anunţat că începând de miercuri în zonă va patrula şi jandarmeria. Devenite tot mai frecvente, conflictele armate între migranţi au provocat revolta populaţiei locale sârbe.  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite