Video Un mort şi patru răniţi după ce un tren de pasageri s-a răsturnat din cauza căderii unor blocuri de stâncă, în Norvegia

0
Publicat:

Un accident feroviar a avut loc joi, în nordul Norvegiei, unde un tren de pasageri a deraiat în urma căderii unor stânci, rezultând moartea unei persoane şi rănirea altor patru.

Trenul se deplasa între oraşele Trondheim (vest) şi Bodoe (nord), transmite AFP, citată de Agerpres.

Un om a murit și alți patru sunt răniţi, a relatat agenţia de presă NTB, citând un responsabil al poliţiei, Bent Are Eilertsen.

Accident feroviar în Norvegia. FOTO Facebook Paul Frenzel/ TRAIN DERAILMENT IN NORWAY
Accident feroviar în Norvegia. FOTO Facebook Paul Frenzel/ TRAIN DERAILMENT IN NORWAY

În trenul care avea cinci vagoane se aflau, în momentul deraierii, 55 de persoane, are au fost extrase din tren.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunile norvegiene, locomotiva şi cel puţin două vagoane s-au răsturnat de pe şine.

La locul accidentului au intervenit trei elicoptere de salvare, iar televiziunile au difuzat imagini cu numeroase ambulanţe şi maşini de pompieri.

Blocuri de stâncă blochează partea din faţă a trenului

Potrivit martorilor, blocuri de stâncă blochează partea din faţă a trenului. Operaţiunile sunt complicate de prezenţa altor blocuri de piatră deasupra locului accidentului. Tot acolo sunt aşteptaţi geologi pentru o expertiză înainte ca operaţiunile de degajare şi de ridicare a trenului să poată începe.

Norvegia, ţară cu relief accidentat, este frecvent scena unor alunecări de teren, mai ales primăvara, când zăpada se topeşte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite