Un ministru britanic a demisionat după ce i-a trimis fotografii şi mesaje cu conţinut sexual explicit unei jurnaliste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brooks Newmark, ministru pentru Societatea Civilă în Guvernul de la Londra, a anunţat sâmbătă că demisionează, după ce s-a aflat că i-a trimis fotografii explicite cu el însuşi unei jurnaliste a tabloidului „Sunday Mirror” sub acoperire.

Membru al Partidului Conservator, Newark (56 de ani) este căsătorit, are cinci copii şi a fost forţat în urmă cu doar doi ani să demisioneze dintr-o funcţie de conducere din partid pentru că a dezvăluit prea multe detalii intime pe Twitter. 

Ales în Parlamentul de la Londra pentru un colegiu din Braintree, Essex, Newmark a schimbat mai multe mesaje cu conţinut sexual explicit cu o jurnalistă „Sunday Mirror” care l-a păcălit că este una dintre „fetele” care se ocupă de PR pentru Partidul Conservator aflat la guvernare. 

Jurnalista a intrat sub acoperire pentru a realiza o anchetă despre cum parlamentarii britanici folosesc inadecvat reţelele de socializare şi susţine că nu ea a fost cea care l-a abordat pe Newmark, ci acesta a început să-i trimită mesaje. 

În decursul mai multor conversaţii în care flirtau şi vorbeau despre sex, parlamentarul – adus în guvern de David Cameron la remanierea din această vară – i-ar fi trimis jurnalistei mai multe fotografii cu el, printre care şi una cu o pereche de pijamale. 

În timpul unei astfel de conversaţii, ministrul i-a cerut jurnalistei pe care o credea o angajată a partidului din care face parte să-i trimită o fotografie şi mai explicită cu ea, „fără să mai acoperi cu mâinile şi cu picioarele desfăcute”. „Apoi o să-ţi trimit şi eu ceva în schimb – aşa vom avea amândoi câte un secret”, ar fi încurajat-o ministrul. 

Publicaţia tabloidă „Sunday Mirror” încă nu a publicat fotografiile trimise de ministru, anunţând că va întregul material va fi disponibil luni, în ediţia tipărită. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite