Un militar britanic, suspect de terorism, a evadat dintr-o închisoare din Londra

0
Publicat:

Un membru activ al armatei britanice care așteaptă să fie judecat pentru acuzații de terorism a evadat miercuri din închisoarea din Londra, a anunțat Poliția Metropolitană din oraș.

Daniel Abed Khalife FOTO edition.cnn.com
Daniel Abed Khalife FOTO edition.cnn.com

Daniel Abed Khalife a dispărut din închisoarea Wandsworth, situată în sud-vestul capitalei britanice, cu puțin timp înainte de ora 8,00, ora Regatului Unit. El își aștepta procesul pentru infracțiuni de terorism și presupuse încălcări ale Legii privind secretele oficiale.

Khalife este un soldat acuzat că a plasat bombe false la o bază militară, potrivit agenției de presă PA Media.

„Poliția lansează un apel urgent către populație pentru a ajuta la găsirea unui bărbat de 21 de ani care a evadat din închisoare", a precizat Poliția Metropolitană într-un comunicat.

„Khalife se afla în arest preventiv la HMP Wandsworth, în așteptarea procesului în legătură cu infracțiuni legate de terorism și de Legea privind secretele oficiale", a continuat acesta. „Din cercetările noastre inițiale, se crede că a evadat din închisoare în jurul orei 7,50".

Potrivit comunicatului Met, Khalife a fost văzut ultima dată purtând un tricou alb, pantaloni în carouri roșii și albe și cizme maro cu vârf de oțel.

Este de constituție subțire, are părul scurt și șaten și are o înălțime de aproximativ 1,80 metri.

E posibi să nu fi părăsit Londra

Poliția crede că, cel mai probabil, acesta se află în acest moment în zona Londrei, deși este posibil să fi călătorit mai departe, potrivit cnn.com.

Comandantul Dominic Murphy, șeful Comandamentului de combatere a terorismului din cadrul Poliției metropolitane, a declarat Avem o echipă de ofițeri care efectuează anchete extinse și urgente pentru a-l localiza și reține pe Khalife cât mai repede posibil."

„De asemenea, vreau să asigur publicul că nu avem nicio informație care să indice, și nici vreun motiv să credem, că Khalife reprezintă o amenințare pentru publicul larg, dar sfatul nostru, dacă îl vedeți, este să nu vă apropiați de el și să sunați imediat la 999", a adăugat Murphy, referindu-se la linia telefonică a serviciilor de urgență din Marea Britanie.

Întârzieri la aeroport

Aeroporturile și porturile britanice se confruntă, de asemenea, cu perturbări după ce poliția antiteroristă a alertat aeroporturile și porturile din țară în legătură cu fuga lui Khalife.

Aeroportul din Manchester s-a confruntat miercuri după-amiază cu întârzieri de până la 30 de minute, după introducerea unor controale de securitate suplimentare, potrivit PA Media.

Între timp, Port of Dover Travel a postat pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter: „Din cauza unei probleme polițienești, în prezent există verificări sporite asupra traficului de ieșire în Portul Dover și în alte portaluri din Marea Britanie. Vă informăm că acest lucru duce în prezent la unele întârzieri în port."

Evadările din închisorile din Marea Britanie sunt un eveniment rar. Datele guvernului britanic arată că a existat o singură evadare în Anglia și Țara Galilor în 2021-22, niciuna în perioada anterioară și doar câteva în anii anteriori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite