Un manipulant de bagaje a avariat accidental un avion spre România, pe aeroportul Heathrow

0
Publicat:
Ultima actualizare:
British Airways va fuziona cu Iberia

Un manipulant de bagaje de pe aeroportul Heathrow a provocat pagube în valoare de peste 1,17 milioane de euro motorului unui avion British Airways ce se pregătea să plece spre Bucureşti, după ce un dispozitiv de scanare a bagajelor a fost aspirat în motor, relatează „The Daily Mail” în ediţia electronică.

Potrivit publicaţiei, incidentul a avut loc în timp ce avionul, un Airbus A320, era pornit pentru a rula pe pistă. Un muncitor a lăsat dispozitivul pe motor, iar acesta a fost aspirat înăuntru, provocând pagube în valoare de un milion de lire sterline (peste 1,17 milioane de euro) avionului la bordul căruia se aflau 150 de pasageri.

Pilotul a auzit un "zgomot puternic" în timp ce avionul se depărta de poartă. Pasagerii, care mergeau la Bucureşti, au fost invitaţi să coboare şi au fost aşteptat timp de trei ore înlocuirea avionului,potrivit publicaţiei.

Dispozitivul de scanare din metal, cu o lungime de aproximativ 23 de centimetri, este utilizat de manipulanţii de bagaje la scanarea codurilor de bare ataşate de valize pentru a elimina erori la îmbarcare. Dispozitivul a fost lăsat pe motor şi nu a fost observat la ultimele verificări dinaintea zborului. "Pistolul a fost aspirat înăuntrul motorului în apropiere de poartă, când avionul a fost pornit", a declarat o sursă pentru Daily Mail online.

British Airways investighează incidentul, care a avut loc la începutul lunii. "Ne cerem scuze pentru întârzierea clienţilor noştri spre Bucureşti. Am făcut demersuri pentru înlocuirea avionului cât mai repede posibil, pentru a reduce întârzierea la minimum", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Muncitorul implicat în incident este mai degrabă un salariat al British Airways, decât al Aeroportului Heathrow, potrivit publicaţiei, care adaugă că nimeni nu a fost suspendat în urma incidentului şi că avionul a fost reparat între timp.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite