VIDEO INFOGRAFIE Boeing a sistat livrările de Dreamliner. Toate avioanele 787 sunt încă reţinute la sol din cauza problemelor tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producţia companiei Boeing de aeronave 787 Dreamliner va continua, însă livrările sunt listate FOTO Reuters
Producţia companiei Boeing de aeronave 787 Dreamliner va continua, însă livrările sunt listate FOTO Reuters

Boeing a sistat livrările de aeronave 787 Dreamliner după ce Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA a cerut operatorilor să oprească zborurile Dreamliner până când se va dovedi că bateriile folosite la construcţia avioanelor sunt sigure.

Reprezentanţii companiei din Statele Unite ale Americii au spus că, deşi producţia de 787 continuă, livrările sunt oprite, scrie publicaţie britanica "The Telegraph". Companiile British Airways, Virgin Atlantic şi TUI au comandat Dreamliner. TUI ar fi trebuit să primească primul său Dreamliner la sfârşitul lunii februarie, în timp ce British Airways ar trebui să-l recepţioneze în mai. În cazul Virgin, nu este de aşteptat să primească Dreamlinerul comandat mai devreme de anul viitor. 

Decizia de vineri a companiei Boeing prinvind sistarea livrărilor vine la mai puţin de 48 de ore după ce Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA a cerut operatorilor să reţină toate cele 49 de aeronave 787 Dreamliner la sol din cauza unor probleme tehnice. Decizia, anunţată miercuri noapte, reprezintă prima blocare la sol a unui întreg model de către agenţia americană în ultimii 34 de ani.

"Probleme ale bateriilor au condus la eliberarea de electroliţi inflamabili, căldură şi fum în cazul a două avioane model 787. Cauza acestor probleme este în prezent investigată. Această situaţie, dacă nu este remediată, ar putea afecta sisteme şi structuri critice şi ar putea conduce la posibilitatea unui incendiu la sistemul electric", se arată într-un comunicat al agenţiei.

Oficialii Administraţiei Federale pentru Aviaţie şi ai Boeing au ajuns joi la Tokyo pentru a asista autorităţile japoneze să investigheze cauzele care au determinat aterizarea de urgenţă a unei aeronave 787. 

Aeronave Boeing 787 Dreamliner au fost implicate în ultimele zile în mai multe incidente. Vineri, în timpul zborului de la Tokyo la Matsuyama a crăpat geamul în cabina piloţilor care erau la manşa unui avion de acest tip. 

Cel mai recent episod a implicat un avion operat de All Nippon Airways (ANA) care zbura către Tokyo şi care a aterizat de urgenţă în vestul Japoniei după aprinderea unei lumini de avertizare, in timp ce echipajul a simţit miros de fum.

Săptămâna trecută, un echipament electric auxiliar a luat foc la un avion 787 al companiei Japan Airlines (JAL), în timp ce se afla pe aeroportul Logan din Boston. 

image
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite