Un magnat ucrainean al cerealelor a fost ucis, după ce ruşii i-au bombardat casa. Era considerat un „Erou al Ucrainei”

0
0
FOTO BBC
FOTO BBC

Oleksii Vadaturski, fondatorul şi proprietarul celei mai mari companii agricole din Ucraina, Nibulon, şi soţia acestuia au fost omorâţi într-un atac rusesc în oraşul Nikolaev din sudul Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda.

Oleksii Vadaturski, în vârstă de 74 de ani, şi soţia sa, Raisa, au murit când o rachetă le-a lovit casa în timpul nopţii, a anunţat presa ucraineană, potrivit BBC. 

Informaţia a fost confirmată şi de guvernatorul local Vitali Kim pe canalul său de Telegram: „Astăzi, oraşul nostru şi-a pierdut eroul. Erou al Ucrainei, directorul general al companiei Nibulon Oleksii Vadaturski şi soţia sa Raisa Mykhailivna au murit tragic în urma bombardării oraşului noaptea trecută”. 

Potrivit oficialului ucrainean, Vadaturski „a făcut multe” pentru Nikolaev şi pentru Ucraina, iar contribuţia sa la dezvoltarea industriilor agricole şi de construcţii navale a fost „nepreţuită”.

Cu o avere de de aproximativ 450 de milioane de dolari, potrivit unei estimări făcute de Forbes în 2020, Vadaturski deţinea Nibulon, un grup implicat în exportul de cereale. El primise, de asemenea, premiul „Erou al Ucrainei”.

Primarul din Nikolaev, Oleksandr Senkevych, a declarat că acesta a fost probabil cel mai puternic bombardament rusesc asupra oraşului de până acum.

Au fost avariate un hotel, un complex sportiv, două şcoli şi o benzinărie, precum şi locuinţe.

Nikolaev se află pe ruta principală către Odesa, principalul port al Ucrainei, şi a fost lovit în repetate rânduri.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite