Un jurnalist le-a propus olandezilor să-şi construiască un munte artificial

0
0

Jurnalistul olandez Thijs Zonneveld a propus, în glumă, construirea unui munte artificial în Olanda, dar oamenii l-au luat în serios şi se gândesc acum la această construcţie.

Thijs Zonneveld este un jurnalist sportiv din Olanda, iar într-o zi a scris un mic editorial despre construirea unui munte artificial. Deoarece Olanda este o mare câmpie, cel mai înalt deal fiind de 322 de metri, Zonneveld a dorit să facă o glumă, dar multe firme de construcţii şi asociaţii sportive l-au luat în serios şi s-au adunat să discute despre proiect. „Visez să existe munţi în Olanda încă de pe vremea când aveam 15 ani. Când eram mic, desenam munţi pe hara ţării“, a spus aceasta.

Jurnalistul a scris că mulţi sportivi, precum cicliştii, nu pot câştiga vreodată medalii, deoarece Olanda nu are munţi unde aceştia să se antreneze, deoarece ţara este foarte plată, anunţă ABC News. Thijs Zonneveld a afirmat că olandezii ar putea investi în construirea unui munte artificial de 2.000 de metri, deoarece jumătate din ţară a fost creată de ei, iar europenii şi-ar putea petrece vacanţele pe muntele olandez.

Ideea jurnalistului nu este una nouă, şi germanii visând în trecut la construirea unui munte de 1.000 de metri lângă Berlin. Nemţii s-au mulţumit până la urmă cu un deal de 60 de metri, dar proiectul olandezilor este unul măreţ, construcţia muntelui artificial putând costa câteva miliarde de euro.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite