Un italian a încercat să se vaccineze anti-COVID-19 într-un braţ fals de silicon. Oficial: „O faptă de o gravitate uriaşă faţă de sacrificiul comunităţii noastre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un bărbat din Piemont, în vârstă de 50 de ani, care voia să obţină „preţiosul” certificat sanitar, a încercat joi să se vaccineze într-un braţ cu proteză de silicon, a anunţat vineri preşedintele acestei regiuni din nord-vestul Italiei, Alberto Cirio, relatează AFP.

„Acest caz ar friza ridicolul, dacă n-am vorbi despre o faptă de o gravitate uriaşă şi inacceptabilă faţă de sacrificiul pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea noastră, ca vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, denunţă într-o postare pe Facebook Alberto Cirio.

Bărbatul respectiv s-a prezentat joi seara la un centru de vaccinare la Biella, în Piemont (nord-vest).

Proteza era forte bine făcută, însă culoarea şi senzaţia la atingere a trezit imediat suspiciunea infirmierei însărcinată să-l vaccineze, care i-a cerut să-şi scoată cămaşa şi a descoperit astfel înşelătoria.

Bărbatul i-a cerut femeii să se facă că n-a văzut nimic, însă aceasta a refuzat, povesteşte preşedintele Piemontului în postare, precizând că italianul „va da socoteală (pentru fapta sa) în faţa justiţiei”.

Italia, la fel ca toţi vecini săi europeni, se confruntă în prezent cu o intensificare a pandemiei de COVID-19, înregistrând joi 17.000 de contaminări.

Aproape 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi până în prezent.

Începând de luni, intră în vigoare un „super-certificat sanitar”.

Acest certificat urmează să fie acordat doar persoanelor vaccinate şi vindecate de COVID-19, care le va permite să meargă la cinema, la teatru sau la restaurant.

Certificatul sanitar obişnuit - care poate fi obţinut prin efectuarea unui simplu test antigen - permite accesul la locul de muncă.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite